Toplotni talas koji je pogodio Srbiju dobio zastrašujuće ime

Upozorenja na velike vrućine izdata su u 26 velikih evropskih gradova, a očekuje se da još jedan toplotni talas udari Evropu

  • 1

Pakleni tropski talas koji već nedeljama stvara velike probleme širom južne i jugoistočne Evrope je dobio naziv Lucifer.

Paklena leta sve do 2021. godine: Pred nama su dani kada se obaraju svi rekordi, temperature preko 40 stepeni

Dodaje se i da su države poput Španije, Italije i Hrvatske pod temperaturama koje prelaze 40 stepeni, kao i da nadležni upozoravaju stanovništvo na opasnost.

- Italijani su toplotnom talasu dali ime Lucifer, a pod njegovim uticajem je još 11 država u kojima su na snazi opasne vremenske prilike. Među njima su Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Poljska...“, piše britanski Miror.

Foto: Facebook/severeweatherEU

Upozorenja na velike vrućine izdata su u 26 velikih evropskih gradova, pošto se očekuje da još jedan toplotni talas udari Evropu, pošto se bude izmestio iz Afrike preko Sredozemnog mora.

Crveni meteo-alarm je pored Srbije na snazi i u Firenci, Rimu, Veneciji i Veroni, a na najvećem udaru su turisti, koji veći deo dana, pod suncem, provode na otvorenom.

Najjači udar visokih temepratura očekuje se za vikend, kada će temperature u većem delu Srbije biti 43 stepena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA