U ovom gradu proglašen režim štednje vode: Do 30. septembra biće "čupavo"

Neophodno je sankcionisati svaku nenamensku potrošnju pijaće vode

  • 0

Zbog šest puta veće potrošnje i smanjenja izdašnosti vrela "Sveta Petka", Opštinsko veće Skupštine opštine Paraćin, na predlog J. P "Vodovod", donelo je odluku o racionalizaciji potrošnje vode za piće, a odluka važi do 30. septembra.

UMALO EKOLOŠKA KATASTROFA USRED SRBIJE: Slučajno zatrovana pijaća voda - HLOROM!

- Neophodno je sankcionisati svaku nenamensku potrošnju pijaće vode - navedeno je u opštinskom saopštenju.

Sprovođenje odluke kontrolisaće Komunalna inspekcija, koja će obilaziti domaćinstva, uglavnom uveče, u svim delovima grada.

U Odluci se navodi da je vodu za piće "zabranjeno upotrebljavati za zalivanje bašta, polivanje zelenih površina i pločnika, pranje automobila. . . ".

- Ovog leta je registrovano nekoliko kvarova na glavnom vodu i nestanak vode zbog popravki, ekipe "Vodovoda" rade na terenu u ovakvima slučajevima u bilo koje doba dana i noći dok se kvar ne otkloni - saopšteno je.

Dodaje se da je "nezadovoljstvo građana zbog slabog pritiska vode u cevima i ostajanja bez vode na višim spratovima u zgradama koje nemaju pumpe, pa i u kućama, u nekim delovima grada, iskazano ovih dana i putem društvenih mreža".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA