Karneval iz Rija preselio se u Novi Sad: Brazilska groznica i prelepe žene u kostimima bili su na samo korak od vas (FOTO) (VIDEO)

U srpskoj prestonici kulture prodefilovali su i gosti iz Danske, Mađarske, Poljske, Austrije, Nemačke

  • 0

Karnevalskom samba povorkom u Novom Sadu, koja je krenula sa Trga Republike i prodefilovala kroz Zmaj Jovinu ulicu do Trga slobode, završen je osmi po redu festival "Dani Brazila".

Novosadsko Svratište spas za decu tokom cele godine: Evo šta najčešće muči mališane bez krova nad glavom ovih dana

Portparol festivala Jovana Jovanović rekla je da je poslednja tri dana u Novom Sadu vladalo pravo brazilsko raspoloženje.

- Na Petrovaradinskoj tvrđavi su učesnici mogli da nauče kako da sviraju brazilske udaraljke, na Štrandu da se upoznaju sa kapuerom, a u plesnoj školi ''Alegro'' da nauče da plešu sambu - rekla je Jovanović.

Printskrin: Tanjug

Po njenim rečima, prava završnica festivala je tradicionalni karneval u centru grada.

- Drago nam je što smo imali priliku da ugostimo brojne goste iz Danske, Mađarske, Poljske, Austrije, Nemačke i lepo je što smo bar na tri dana ovde u Novom Sadu osetili čar neke druge kulture i imali priliku da se saživimo sa energijom dalekog Brazila - navela je Jovanović.

Pogledajte kako je sve izgledalo:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA