Vreme čitanja: oko 1 min.

Još tri medalje za srpske sambiste: Duška Bekvalac osvojila zlato na EP!

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bronze u seniorskoj konkurenciji su osvojili Miloš Samardžić u sportskom sambu, a Stefan Župarić i Darko Ristić u kombat sambu

  • 0
Evropsko prvenstvo u sambu u Novom Sadu Foto: Marko Jovanović

Juniori Srbije trećeg dana Evropskog prvenstva u sambu nisu uzeli medalju ali su zato mlađi juniori osvojili tri odličja - Duška Bekvalac zlato, Tara Đorđević srebro, a Relja Rodić bronzanu medalju.

Bekvalačeva je u kategoriji do 72 kilograma u finalu bila za nijansu bolja od Ukrajinke Mandrike i zasluženo se popela na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Na putu do zlata u osmini finala savladala je Ruskinju Fadejevu, u četvrtfinalu je bila ubedljiva protiv Izraelke Avici, a u polufinalu je savladala Rumunku Rus.

Đurovićeva (preko 80 kg) je u četvrtfinalu posle neizvesne i velike borbe slavila sa 10:8, da bi u polufinalu slavila protiv Grkinje Ogkanesnijan. Ruskinja Nižegorodova nije dozvolila iznenađenje, pa je naša reprezentativka morala da se zadovolji srebrnom medaljom.

Relja Rodić (do 88 kg) je osvojio bronzanu medalju pobedom nad Letoncem Litviskim. Na putu do medalje naš reprezentativac je u osmini finala nadvisio Grka Savlidisa, a u četvrtfinalu bio je još ubedljiviji protiv Azerbejdžanca Alijeva. Jermen Saukhanjan je bio nepremostiva prepreka u polufinalu.

Veljko Milanović (do 71 kg) je bio na korak do bronzane medalje, ali je u meču za treće mesto izgubio od Bugarina Kekova.

Srbija je na ovom Evropskom prvenstvu osvojila šest medalja.

Bronze u seniorskoj konkurenciji su osvojili Miloš Samardžić u sportskom sambu, a Stefan Župarić i Darko Ristić u kombat sambu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA