DRAMA SRBA U KANADI - ZBOG AJVARA: Zbog pečenja paprika i spremanja zimnice Aleksićima preti zatvor

- Pretpostavljam da me je komšinica prijavila, pa su nam ubrzo u dvorište dojurili vatrogasci, a potom je stigla i tužba nekoliko dana kasnije - objašnjava Goran Aleksić

Bračni par Aleksić koji godinama živi u Kanadi zbog pečenih paprika završio je pred kanadskim sudom. Iako već godinama žive u Kanadi, nisu se odrekli pečenja parike i spremanja zimnice na starinski način.

Ukrao 8 tegli ajvara i zaradio tri meseca zatvora

AMERIKANAC OTVORIO DUŠU PRED TEGLAMA AJVARA: "Da sutra umrem, samo bi Srbi primetili da me nema" (VIDEO)

- Mi već godinama pečemo papriku i spremamo ajvar u svom dvorištu. I ne samo ajvar već i ostali kiseliš, i do sada niko nije imao primedbi. Živim u Kanadi od 1989. godine i dobro znam sve njihove propise. Baš zbog toga nisam palio vatru na otvorenom, već u buretu, pa na bure stavim žicu za roštilj. Međutim, očigledno da je to sad nekome zasmetalo, pretpostavljam da me je komšinica prijavila, pa su nam ubrzo u dvorište dojurili vatrogasci, a potom je stigla i tužba nekoliko dana kasnije - objašnjava Goran Aleksić i dodaje da je na nekoliko ročišta sa kanadskim  deliocem pravde imao ozbiljnih problema.

- Recimo, jednom sudiji nije se dopalo kako sam se obukao, jer sam na suđenje došao u majici s likom Vladimira Putina na kojoj je pisalo: "Sve ide po planu", a na glavi sam nosio ličku kapu s resicama na kojoj je bio izvezen dvoglavi orao. Sudija se razbesneo, rekao mi da san provokator i zahtevao je da skinem kapu, ali ja sam to odbio, rekavši mu da kad naredi Pakistancima da skinu turban, tad ću i ja skinuti moj srpski fes - priča sagovornik "Alo"-a.

Foto: Telegraf

Kako dalje kaže, postupak protiv njegove žene Anice i njega još traje, a ovih dana očekuje sudski rasplet događaja.

- Kanađani obožavaju ajvar, svake godine smo našim kanadskim prijateljima žena i ja poklanjali po teglu, a u goste kad nam dolaze traže ajvar, i zimi, i leti. Možda u ponedeljak kad je zakazano ročište ponesem i sudiji jednu, sumnjam da će moći da odoli - kaže Goran koji se nada srećnom kraju.

Aleksić je jednom prilikom tražio prevodioca za ženu na srpski jezik, i iz šale prevodioca za bošnjački jezik pošto je Srbin koji je rođen u Jajcu. To je toliko naljutilo sudiju da mu je rekao: "U moj sudnici musliman ne može da bude prisutan".

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Stock Image

- Šokirao sam se i kazao mu da je rasista. Ne mogu da grešim dušu, tog sudiju više nikada nisam video u sudnici, a povodom tog problema nam je pre dva dana stiglo i pismo od kanadskog senata sa izvinjenjem.

Inače, kaže da je, prema važećem kanadskom zakonu za nepoštovanje zabrane paljenja vatre na otvorenom u određeno vreme u Kanadi, propisana kazna od 50.000 dolara, a ko nema da plati, ide u zatvor godinu dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija brat od strica MOMOV!

    19. avgust 2017 | 08:54

    Bravo Aleksiću SRBINE!

  • Vuk CG

    19. avgust 2017 | 08:50

    Aj druze ne avetaj vise , ne mogu zamislit zivis u Kanadu i na um ti padne Putin . Peci tu papriku i ne avetaj zivotati .

  • Luna

    19. avgust 2017 | 08:55

    I sva ova halabuka zbog ajvara? E to ti je zapad. Mora da je ovoj komsinici sto ga tuzila zaboravio dati teglu ajvara.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA