SABLASNO PRAZAN BAZEN U PANČEVU: Niko se ne kupa posle Preobraženja (FOTO)

Po starom verovanju, voda nakon ovog praznika postaje sve hladnija

  • 13

Bazeni u Pančevu 23. avgusta su potpuno prazni. Kako je 19. avgusta bio veliki srpski pravoslavni praznik Preobraženje, kad je kupanje zabranjeno, možda su bazeni upravo iz tog razloga ostali bez posetilaca.

DANAS SE SLAVI PREOBRAŽENJE: Evo šta nikako ne smete da radite!

Sutra svi SLAVIMO PREOBRAŽENJE, ali mnogi ne znaju jednu bitnu stvar i SKRIVENU PORUKU ovog praznika!

Naime, verovanje kaže da na Preobraženje se preobražava i list u gori i kamen u vodi, lišće počinje da žuti i opada, a voda postaje hladnija, pa nije za kupanje.

Pančevci izgleda veoma poštuju verske praznike i pridržavaju se onoga što crkva kaže da ne treba da se radi tokom i posle praznika.

Foto: Telegraf

Po starom verovanju, voda nakon ovog praznika postaje sve hladnija i nakon njega ne valja da se kupamo bilo na bazenima, jezerima, moru.

Banaćani su poznati kao veliki vernici što su možda i na ovaj način pokazali.

Mada, možda je samo u pitanju to što je danas radni dan, početak škole je sve bliži pa treba knjige da se kupuju, a i danas nije bila visoka temperqatura.

Foto: Telegraf

Posle onih paklenih vrućina možda je Pančevcima dosadio odlazak na bazen i poželeli su da današnji dan provedu na nekom drugom mestu ili pak kod kuće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA