Zatvorenici pobegli iz kragujevačkog Okružnog zatvora: Šmugnuli u kukuruze, policija opkolila celo selo!

O događaju su obavešteni i policija i tužilaštvo, a protiv šestorice osuđenika su podnete disciplinske prijave za teži disciplinski prestup

  • 2

Šestorica osuđenika juče ujutru je uspela da pobegne iz kragujevačkog Okružnog zatvora u naselju Petrovac. Ipak, posle višesatne opsežne potere policije i zatvorskih stražara, oni su uhvaćeni u obližnjem kukuruzištu, gde su probali da se sakriju.

Srbin će radije u zatvor, nego da čisti ulicu

Prema rečima izvora bliskog istrazi, zatvorenici su iskoristili priliku kada ih je obezbeđivao mali broj stražara i dali se u beg svako na svoju stranu.

- Iznenađeni čuvari nisu mogli da uhvate sve odjednom. Šestorica su uspela da pobegnu. Oni su trčali na različite strane kako bi bilo teže da ih stražari stignu i savladaju. Hitno je pozvana policija, koja je došla sa nekoliko patrolnih automobila i odmah se priključila poteri - navodi izvor.

Plan je napravljen i gotovo čitavo selo Petrovac, u kom se i nalazi Okružni zatvor, opkoljeno je.

- Policija je napravila obruč oko sela i zajedno sa zatvorskim stražarima krenula da ga steže. Nakon nekoliko sati svih šest begunaca je otkriveno u jednom kukuruzištu i oni su uhapšeni i vraćeni na izdržavanje kazne - naveo je sagovornik.

On je dodao da ti begunci pored kazne koju izdržavaju u Okružnom zatvoru u Kragujevcu zbog krađa, razbojništava i razbojničkih krađa, trenutno imaju i sudske postupke za druga krivična dela.

Foto: mpravde.gov.rs

- Nešto posle 10 sati primetio sam komešanje oko zatvora, na njivama koje pripadaju ovoj ustanovi. Stiglo je nekoliko policijskih automobila. Sve se dešavalo između zatvora i reke Uglješnice. Putevi okolo bili su blokirani.

Ugledao sam policajca koji se popeo na parkirani traktor, na uzvišici pored puta, odakle je mogao da vidi zatvorsko imanje. On je praktično navodio ostale - kaže sagovornik Telegrafa iz naselja.

Meštani navode da su videli jednog policajca kako stoji na traktoru i viče: "Tamo je, vidim ga. Hvataj ga!"

Foto: Milena Đorđević

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija potvrdili su juče da je bekstvo osuđenika sprečeno.

(Telegraf.rs / M. Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA