Albanci upadaju u srpske šume i kradu drveće: Kad ih uhvate na delu, ovi im se nasmeju i kažu - POMAŽEMO VAM

Traktori su nakon sedam dana vraćeni vlasnicima, a zaplenjene su testere

  • 16

Albanci iz susedne podujevske opštine svakodnevno upadaju na prostor kuršumlijske opštine i kradu drva, a ti upadi su u poslednje vreme najčešći u reonu sela Dobri Do, koji je na obroncima Radan planine.

Ukleta šuma u Topličkom okrugu: Za mesec dana 18 ljudi povređeno motornom testerom dok su sekli drva

Za poslednjih petnaest dana čak tri puta su policijske patrole oduzele traktore i motorne testere, a osumnjičeni su prošli sa manjim novčanim kaznama.

- U reonu sela Dobri Do bukvalno svaku noć Albanci iz podujevske opštine upadaju i kradu drva. Kažu pomažu nam, jer ovih dana mi tokom dana obavlјamo legalnu seču u tom reonu - kaže direktor Šumske uprave u Kuršumliji Nebojša Mihovilović.

Kako je ovaj prostor prilično neprohodan, a nalazi se na samoj administrativnoj liniji između uže Srbije i Kosova i Metohije, obezbeđuje ga Vojska i Policija, koja je za poslednjih petnaest dana zaplenila tri traktora i tri motorne testere.

Ipak, ono što je najzanimlјivije je da su traktori nakon sedam dana vraćeni vlasnicima, a ostale su zaplenjene testere.

U Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji nam je potvrđeno da su traktori vraćeni, jer "nisu predmet krivičnog dela i zbog njih ne mogu da se kazne osumnjičeni".

Foto-ilustracija: pixabay.com

- Traktorima se ne seku drva, već motornim testerama koje su zaplenjene - rečeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji.

Ova opština se u dužini od 102 kilometara graniči sa KiM i kako je reč o planinskom području iz godine u godinu Srbija šume muku muče sa Albancima koji upadaju na ovaj prostor i kradu drva, a rešenja za zaustavlјanje problema gotovo da nema.

(B. R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojkan

    31. avgust 2017 | 14:28

    Kalašnjikov i udri.

  • brana

    31. avgust 2017 | 14:48

    Ima rešenja aki u normalnim zemljama a u BananaSrbiji naravno da ne.Traktor kojim se prevoze kradena drva našim sudijama nisu predmet niti sredstvo krađe?Naše sudije očigledno treba da pohađaju školu za ometene u razvoju...Koliko zatvora se dobija za nelegalni prelaz granice?U Srbijici 200 evra sudiji u džep a u državama 2 godine zatvora.Zašto se ne bi vraćali i ponovo se vraćali u krađu?

  • Чика Шабан

    31. avgust 2017 | 14:33

    Ima rešenja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA