≫ 

55 policajaca poslato na alko-test posle šljivijade: Rezultati iznenadili nadležne

- Ko može da pije kada stoji osam sati bez prestanka u kordonu, kada ne sme da napusti liniju i mrdne - pitaju se ogorčeni policajci

  • 17

Policajci koji su bili angažovani na obezbeđivanju tradicionalne blačke manifestacije "Dani šljive" nakon osam sati stajanja morali su da idu na alkotest, a ova odluka koja je doneta u Policijskoj upravi u Prokuplju izazvala je revolt, posebno jer je dokazano da nijedan od policajaca nije imao alkohola u krvi.

Vreme je za ŠLJIVIJADU: Celo Blace miriše na omiljeno srpsko voće

Mnogi smatraju da je u pitanju presija i psihički pritisak koji se vrši na policajce od strane nadležnih, a reagovao je i jedan od dva reprezentativna policijska sindikata u Prokuplju i poslao obaveštenje o onome što se desilo Ministarstvu policije.

I tu nije kraj. Policajci, koji smatraju da su bez razloga postavljeni na stub srama i nad kojima je, kako tvrde, izvršen pritisak, sada traže da im se plati prekovremeni rad, ili uračunaju slobodni sati.

- Ko može da pije kada stoji osam sati bez prestanka u kordonu, kada ne sme da napusti liniju i mrdne. Stojimo kao kornjače pod punom opremom. Sigurno nismo imali cevčice sa alkoholom ispod oklopa. Ako su i sumnjali u nekog, trebalo je da pojedince testiraju, a ne ovako da nas sve dovode u neprijatan položaj. Zato smo rešili da tražimo svoja prava, odnosno po u proseku 250 dinara koliko smo prekovremeno ostali zbog alkotesta - kaže jedan od policajaca.

Foto: Tanjug/AP

On dodaje da je reč o čistom mobingu i da se na ovaj način maltretiraju svi oni koji savesno obavljaju svoj posao, a da pritom puca po mnogim šavovima, ali se o tome ćuti. Nije hteo da precizira na šta misli, ali je ljutito dodao da se uvek ganjaju najpošteniji policajci.

Dobro upućen izvor kaže da oni koji su sproveli ovu odluku nisu mogli to da učine bez zelenog svetla od strane načelnika Policijske uprave u Prokuplju Nenada Kaličanina.

Pravilnik koji se koristi za tumačenje u ovom slučaju je takav da iako bi trebalo da se alkotestiranje obavi selektivno, može da se obavi na svima ako postoji sumnja. Barem što se mobinga tiče, ovde nema prostora za tužbe, ali zato mora da im se plati za prekovremeni rad, ili da im se daju slobodni sati.

- Razlog za ovakav potez su saznanja da je jedan broj policijskih službenika ranijih godina, tokom angažovanja na obezbeđenju manifestacije, konzumiralo alkohol. Ističemo da je ova mera bila preventivnog karaktera u cilju profesionalnog i efikasnog obezbeđenja manifestacije, ali i očuvanja ugleda pripadnika Ministarstva - rekli su nam u Policijskoj upravi u Prokuplju.

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    31. avgust 2017 | 19:42

    Tako treba,pocele su da se sredjuju stvari i u policiji.U kojoj je veliko rasulo jos..

  • Uroš d'dorf

    31. avgust 2017 | 19:42

    Bravo momci!!!tražite pare nego šta,to je samo nečija igra!!!

  • 🔫TT

    31. avgust 2017 | 20:10

    Ne razumem šta će kordon na šljivijadi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA