Odlična vest: Stanovi i veće plate za 30.000 pripadnika BIA, policije i vojske!

- O Vojsci i njenim pripadnicima država vodi računa, kaže, u svim aspektima, pa i o unapređenju opremljenosti i kapaciteta sistema odbrane - rekao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić

  • 10

Pored značajnog povećanja primanja pripadnika oružanih snaga, plan je i da se u narednih 30 dana javnosti predstavi program stambenog zbrinjavanja 30.000 pripadnika sistema bezbednosti, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Održana svečana promocija kadeta ispred Doma Narodne Skupštine: Orilo se "Bože pravde", a naši najlepši i najbolji oficiri blistaju! (FOTO)

Dodaje da sada postoje uslovi, jer su gradovi, pre svega, Beograd i Novi Sad, ali i Niš, smanjili dugove, što će omogućiti gradnju stanova za pripradnike vojske, policije i BIA.

- U toku su razgovori s Vladom i Ministarstvom odbrane da najmanje za oko 30.000 pripadnika vojske, policije i BIA u narednim godinama bude rešeno strambeno pitanje. Za nekih tridesetak dana ćemo se pojaviti u javnosti, verujem premijerka Ana Brnabić, ministar Aleksandar Vulin, a možda i ja, s programom kojim bismo pokazali kako mislimo da rešavamo to pitanje - poručio je predsednik Srbije.

Na pitanje o tvrdnjama da su navodi o povećanju plata vojnika i policajaca samo priče, kao što ga ni do sada nije bilo, Vučić je rekao da ne zna kako bi to komentarisao, osim da podseti da su njihova primanja povećana od 1. januara ove godine.

Takve navode pripisao je onima koji su poslednjih godina ostali bez "naslednih privilegija", i hteli bi da se vrate, zbog privilegija, a ne nekog programa i boljitka građana.

O Vojsci i njenim pripadnicima država vodi računa, kaže, u svim aspektima, pa i o unapređenju opremljenosti i kapaciteta sistema odbrane.

- Vidimo da se svi u regionu naoružavaju, nije nam lako da to pratimo, ali nećemo zaostajati. Građani Srbije moraju biti sigurni - rekao je predsednik Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    9. septembar 2017 | 14:52

    Haha,samo cu da se nasmejem od ove price. Haha

  • Beo Gradjanin

    9. septembar 2017 | 18:27

    Onda je mrmot zamotao cokoladu u foliju....

  • Војник

    9. septembar 2017 | 17:43

    Кад возим војно моторно возило које дужим, стално сам у грчу јер су све гуме ћелаве и труле ... тако да бих био задовољан и исправним м/в да не стрепим да ћу неког убити на путу. Повишице, вишкови и станови могу неки други пут ... сад само нормалне услове за рад обезбедите.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA