Otišli su za vikend na Kosovo da obiđu svoju crkvu i grobove, tamo su zatekli JEZIV PRIZOR (FOTO)

Do juna 1999. godine Srbi su bili većinsko stanovništvo u Kosovu Polju, sa preko 18.000 stanovnika. Danas u samom Kosovu Polju tek 50 Srba

  • 6

Prognani s Kosova, koji su utočište pronašli u Pančevu, prošlog vikenda otišli su na Kosovo polje kako bi prisustvovali crkvenoj slavi u Peći, i posetili grobove preminulih članova porodice koji su tamo sahranjeni. Iako oni najbolje znaju kakva je situacija na Kosovu, ipak nisu mogli ni naslutiti da će ih dole sačekati toliko jeziv prizor.

Čika Ramuše, ubio si mi tatu, mamu silovao, pa obesio: Potresno pismo dečaka Milovana koji bi danas napunio 18 godina (UZNEMIRUJUĆE)

Prilaz crkvi, u blizini koje je i groblje, potpuno je zatrpan smećem, pa vernici ne mogu da kroče od smrada i đubrišta.

Samim tim, ni prognani nisu mogli prići, iako su želeli da na svečani način obeleže slavu Usekovanje glave Svetog Jovana.

Foto: Telegraf

Do grobova predaka i onih najbližih koji su postradali poslednjih godina od ruke Albanaca, morali su ići preko gomile đubreta, a potom i kroz šiblje. Sve je zaraslo, pa ni mrtvi nemaju mir, ni počinak kakav treba da imaju.

Foto: Telegraf

Do juna 1999. godine Srbi su bili većinsko stanovništvo u Kosovu Polju, sa više od 18.000 stanovnika. Danas u samom Kosovu Polju živi tek 50 Srba, bez ideje kako da se odupru i opstanu.

Foto: Telegraf

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    12. septembar 2017 | 16:28

    Ne veruj sta cujes,veruj sta vidis,a ne mogu da verujem sta vidim??? Oni su toliko nesvesni ljudskosti da nemaju pojma koliko ovo sve govori o njima koji sebe zovu Albancima!?

  • Koki

    12. septembar 2017 | 16:20

    U selu blizu Novog Pazara muslimansko groblje je totalno uništeno, spomenici polomljeni, itd. da li su i tamo to učinili Albanci, napominjem da tamo Albanci nikada nisu živeli, par kilometara dalje je postojala i džamija koja je porušena još pre drugog sv. rata, muslimani razbežali, proterani, itd. Svi smo mi balkanci slični, kroz celu istoriju jedni drugima činimo zlo i nikako da se opametimo, a vidimo da svi imamo samo štete od toga, i non-stop nazadujemo.

  • na dve noge kao covek

    12. septembar 2017 | 16:10

    neljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA