Rekonstruisana važna saobraćajnica u Kovilju

Gradonačelnik Vučević naglasio je da Grad Novi Sad mora da vodi politiku ravnomernog razvoja u svim delovima grada

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je naselje Kovilj povodom završetka radova na rekonstrukciji i proširenju saobraćajnih površina ukupne dužine 1366 metara u Ulici Stevana Pešića.

Postojeći asfaltni kolovoz je proširen, a širina novoizgrađene saobraćajnice iznosi 5 metara od Ulice Laze Kostića do Ribarske ulice, odnosno 5,5 metara od Ulice Laze Kostića do Ulice Jovice Pavlice. Takođe, izgrađena su i tri autobuska stajališta obostrano duž Ulice Stevana Pešića.

Gradonačelnik Vučević naglasio je da Grad Novi Sad mora da vodi politiku ravnomernog razvoja u svim delovima grada.

- Iz tog razloga doneo sam odluku, pre svega na inicijativu Mesne zajednice Kovilj, da jedna od većih investicija u pogledu putne infrastrukture u ovoj godini bude u ovom naselju. Urađena je jedna od najvažnijih i najprometnijih ulica, kompletno je rekonstruisana kolovozna traka i postavljena su autobuska stajališta. Ovo je velika stvar za Koviljčane koji imaju, ne samo bolju kolovoznu traku u ovoj ulici nego i uslove da od sada ovom trasom ide i gradski saobraćajni prevoz. Takođe, otvara se mogućnost da JGSP "Novi Sad" na još bolji način organizuje prevoz Koviljčana, odnosno da autobuske stanice budu ravnomerno udaljene u odnosu na sve delove Kovilja, što je i bio jedan od zahteva Mesne zajednice. Naravno, na ovome nećemo stati, i već razgovaramo sa meštanima i sa predsednikom MZ šta je to što im nedostaje kako bi se poboljšao kvalitet života – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je posebno ponosan na to što je Grad Novi Sad izdvojio sredstva iz budžeta kako bi Koviljčanima olakšao korišćenje autoputa deonicom Kovilj – Novi Sad i obratno.

Foto: novisad.rs

Predsednik MZ Kovilj Mladen Vernački zahvalio se u ime meštana gradonačelniku Vučeviću i Gradu Novom Sadu koji su, kako je rekao, imali sluha za njihove zahteve i dodao da će ova investicija doprineti kvalitetnijem životu Koviljčana. Izvođač radova DOO Karin Komerc završio je posao u dogovorenom roku, a investiciona vrednost ugovorenih radova za saobraćajne površine bila je 60 miliona dinara.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA