≫ 

Više od milion ljudi u Srbiji će imati najmoćniji internet, možete i vi da budete među njima, potrebno je samo da uradite jednu stvar

Potrebe današnjeg društva za bržom razmenom sve većeg broja informacija ubrzano rastu

  • 4

Količina podataka koja se svakog trenutka prenese preko interneta dobija nezamislive razmere. Tim izazovom, kako obezbediti super brzi i pouzdan internet u svakom kutku Zemlje, danas se bave najveće svetske tehnološke kompanije.

Kako ništa nije brže od brzine svetlosti, pristup internetu preko optičke mreže za sada predstavlja najbolje rešenje za ovaj tehnički izazov. Optika omogućava prenos znatno veće količine podataka na veće razdaljine. Time se omogućava da podaci potrebni za omiljene sajtove, video sadržaje i igrice stignu ultra-brzo preko pouzdane linije i prema najvišim standardima kvaliteta. Novo vreme zahteva i nove tehnologije, a optička mreža projektovana je upravo da podrži naše potrebe za brzim internetom, za uređaje i aplikacije današnjice.

Na internet se danas u isto vreme povezujemo laptopom i smart telefonom, tabletom, game konzolom, nekim kućnim bezbednosnim sistemom i raznim drugim uređajima. Što se više uređaja povezuje na internet, to je potrebna veća propusna moć internet konekcije kako bi svaki od tih uređaja radio na najvećoj mogućoj brzini.

Foto: pixabay.com

mts je nedavno ponudio svoje rešenje - optičku mrežu za povezivanje na Internet brzinama do 1Gb/s. mts optički internet omogućava povezivanje svih uređaja istovremeno, dok velike brzine downloada i uploada čine da se pojedine svakodnevne aktivnosti završavaju za znatno kraće vreme. Tako nam sada za skidanje 25 pesama treba sekunda, za epizodu omiljene serije tek nekoliko sekundi, dok se film u HD rezoluciji može preuzeti za pola minuta.

mts optika za sada je dostupna u 11 gradova i njihov broj ubrzano se povećava. Više od milion domaćinstava u Srbiji moći će uskoro da pristupa najzahtevnijim uslugama zasnovanim na brzom internetu. Ugradnja optičkog internet priključka je besplatna. Korisnik samo treba da odredi mesto za novi uređaj i izabere paket po svojoj meri. Sve ostalo obezbeđuje mts u nekoliko jednostavnih koraka.

mts tehničari najpre povezuju zgradu na optičku mrežu koja se potom sprovodi unutar objekta. Nova optička instalacija postavlja se potom u samoj kući ili stanu, bez narušavanja ili promene izgleda enterijera. Sve usluge za koje se korisnik opredelio – brzi internet, digitalna televizija - dostupne su odmah nakon uvođenja instalacije i povezivanja uređaja.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ceda

    4. oktobar 2017 | 20:28

    U kojim to 11 gradova je moguce koristiti opticki internet?

  • Aleksa

    4. oktobar 2017 | 19:18

    Svaka cast !

  • SVETLANA

    21. septembar 2019 | 13:29

    MTS mi je ugradio opticki kabal pre dva meseca ali majstori nisu uspeli da se povezu sa nekom stanicom. Zivim u Rakovici. Kome da se obratim za pomoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA