Konkurs za 160 sudijskih pripravnika: S radom počinju do kraja godine

Taj konkurs biće ujedno i prvi tog tipa u poslednje tri godine

  • 1

Ministarstvo pravde će uskoro oglasiti javni konkurs za prijem 160 sudijskih pripravnika, koji bi trebalo da počnu sa radom do kraja 2017. godine, najavila je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

Pokrajina sa 126 miliona dinara sufinansira EU projekte: Ovo je ozbiljan novac

Govoreći na otvaranju Godišnjeg savetovanja sudija Republike Srbije u Vrnjačkoj Banji, Kuburović je ukazala da će taj konkurs biti ujedno i prvi tog tipa u poslednje tri godine.

Konkurs će, kako je pojasnila, biti raspisan povodom početka primene novog Pravilnika o postupku prijema sudijskih pripravnika, na osnovu Zakona o uređenju sudova, a koji će u narednim danima biti objavljen u Službenom glasniku.

Foto: Tanjug/ MINISTARSTVO PRAVDE

Stupanjem na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o popunjavanju izvršilačkih radnih mesta u sudovima, u delu koji se odnosi na prijem sudijskih pripravnika, ukazala je ministarka.

- Očekujem da ćemo i tokom 2018. godine moći da sprovedemo još jedan konkurs radi jačanja stručnih kapaciteta sudstva - istakla je Kuburović.

Ministarka pravde je dodala i da je ministarstvo u cilju ubrzanja sudskih postupaka i njihovog poboljšanja otpočelo realizacija projekta "Elektronska razmena podataka između pravosudnih i drugih državnih organa", koji će pravosudnim organima omogućiti pristup registrima drugih državnih organa.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    8. oktobar 2017 | 17:08

    Broj koji nedostaje daleko je veci jer pripravnika treba da ima svaki sudija i svaki zamenik tuzioca. A sada nema ni svaki drugi sudija i tuzilac pripravnike tj saradnike. Znaci nedostaje najmanje 1500 pripravnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA