Dani kad su zajedno leteli srpski i ruski vojnici: Moćne fotke sa vežbe BARS 2017. koja je trajala više od 90 sati (VIDEO)

Piloti Migova 29 i helikoptera Mi-8 realizovali su složene letačke zadatke danju i noću u povoljnim i složenim meteorološkim uslovima i realizovali su gađanja, raketiranja i bombardovanja zemaljskih ciljeva

  • 6

Srpski i ruski piloti su uspešno završili zajedničku letno-taktičku vežbu "BARS 2017". Tokom ove akcije zabeležena su čak 75 poletanja, piloti su proveli u vazduhu više od 91 sata, a utrošeno je 1.096 komada municije, raketa i avio-bombi, što pokazuje da je saradnja pilota ove dve države bila na izuzetno visokom nivou.

Bratstvo sve jače: Srpski i ruski piloti razmenjuju iskustva tokom letačkih vojnih vežbi (FOTO)

Foto: Mod.gov.rs

Vođa srpske delegacije pukovnik Željko Bilić, komandant 204. vazduhoplovne brigade veoma je zadovoljan radom svih 14 pilota RV i PVO koji su sa ruskim kolegama prethodnih dana realizovali letačke zadatke.

Foto: Mod.gov.rs

On ističe da je gostoprimstvo i visok nivo profesionalnosti koju su ispoljili domaćini doprineo da naši piloti efikasno iskoriste priliku da steknu dragocena iskustva u vezi sa koriščenjem lovačkih aviona i helikoptera prilikom borbi.

Foto: Mod.gov.rs

General Jurij Aleksandrovič Suškov, načelnik Državnog centra za obuku letačkog sastava i letna ispitivanja koji je na aerodromu „Lipeck-2“ ugostio kolege iz Srbije, naglasio je da BARS u potpunosti opravdava svoje ime – bratsvo avijatičara Rusije i Srbije.

Foto: Mod.gov.rs

On rekao je da su srpski i ruski piloti veoma brzo sinhronizovali svoje aktivnosti, i kada bi, kojim slučajem, imali prliku da još nekoliko dana lete zajedno izgledalo bi kao da su oduvek bili u istoj jedinici.

Foto: Mod.gov.rs

Aktivnost već treću godinu zaredom organizuju Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplavna odbrana Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičke snage OS Ruske Federacije.

Foto: Mod.gov.rs

Tema ovogodišnje letno taktičke vežbe BARS 2017 bila je „Priprema i realizacija borbenih dejstava u toku izvršenja zadataka uništavanja paravojnih formacija i sprovođenje akcija traganja i spasavanja".

Foto: Mod.gov.rs

Piloti Migova 29 i helikoptera Mi-8 realizovali su složene letačke zadatke danju i noću u povoljnim i složenim meteorološkim uslovima i realizovali su gađanja, raketiranja i bombardovanja zemaljskih ciljeva na poligonu „Pagonovo“ nadomak Voronježa.

Foto: Mod.gov.rs

Na ovogodišnjem BARS-u učesvovala je i grupa specijalaca iz sastava Vazdušno desantne vojske koji su uvežbavali anti-teroristička dejstva i akcije spasavanja i evakuacije ranjenika što je letačke zadatke naših i ruskih pilota helikoptera Mi-8 približilo realnim borbenim uslovima.

Foto: Mod.gov.rs

Pogledajte video:

Pogledajte više fotografija:

Foto: Mod.gov.rs

Foto: Mod.gov.rs

Foto: Mod.gov.rs

Foto: Mod.gov.rs

Foto: Mod.gov.rs

Foto: Mod.gov.rs

Foto: Mod.gov.rs

Foto: Mod.gov.rs

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA