Srbi imaju najmanje neradnih dana u odnosu na region: Do kraja godine imamo još 3, evo i kad su!

U proseku, svako od nas je ove godine imao 13 neradnih dana

  • 6

Do kraja godine imamo još tri praznika, koji se po zakonu slave u našoj zemlji, ali samo za dva ćemo dobiti po jedan neradan dan. Prvi, koji će se doduše praznovati radno, jeste Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, a obeležiće se u subotu, 21. oktobra.

Danas obeležavamo velikog sveca koga crkva slavi dva puta godišnje: Jednu stvar morate da uradite da biste bili zdravi! (FOTO)

Nakon njega, neradnim danom proslaviće se Dan primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra. Sledeći praznični neradan dan jeste 25. decembar - prvi dan Božića, ali za katolike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica koji slave po gregorijanskom kalendaru.

I taj praznik je poslednji koji se slavi u 2017. godini, u kojoj je ukupno bilo 18 neradnih dana za praznike, ukoliko računamo državne i sve verske praznike, koje proslavljaju i pravoslavci, katolici, islamska i jevrejska zajednica.

U proseku, svako od nas je (nezavisno od verske pripadnosti) ove godine imao 13 neradnih dana, što je manje od večine zemalja u regionu.

Foto: Telegraf

Najviše neradnih prazničnih dana, ukupno 18, imaju žitelji Indije i Kolumije. Ali, kada je u pitanju region, po broju neradnih dana prednjače građani Crne Gore, koji su umali 15 neradnih dana.

Inače, jedno istraživanje od pre nekoliko godina pokazalo je da jedan neradni dan privatni sektor košta oko 17 miliona evra, što znači da 13 dana nerada košta 221 milion evra.

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    9. oktobar 2017 | 09:35

    Pitajte privatnike sta je neradni dan i dali praznuje drzavne praznike.to sto pisete vazi da drzavne institucije.moj bivsi sef kod privatnika gde sam radio,trazio je da odlozim krsnu slavu jer on u Boga neveruje,a sve navodno zbog potebe posla i manjka ljudi.

  • Mamma

    9. oktobar 2017 | 09:33

    11.11. je subota tako da tog neradnog dana nema. Do kraja godine ima jos 0 NERADNIH DANA. Makedonija: ukupno 19 neradnih dana u 2017g.

  • Subota

    9. oktobar 2017 | 09:40

    Svaki od ovih dana pada na subotu, koja je za 98% ljudi svakako neradna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA