Majka srpske princeze Danice: Uvek se osećam kraljevski, venčanje je bilo čarobno (FOTO) (VIDEO)

Daničini roditelji pričaju o svadbi koju je pratio ceo svet

  • 6

Kraljevsko venčanje Danice i Filipa Karađorđevića, iako po titulama kraljevsko, bilo je pravo srpsko sa puno igre, veselja i narode izvorne muzike.

Prvo venčanje u Sabornoj crkvi od 1922. godine: Princ Filip Karađorđević se oženio sa Danicom Marinković, Irinej im poklonio Bibliju (FOTO)

Daničini roditelji, kao i ljudi širom sveta, koji su pratili venčanje održano u Sabornoj crkvi, puni su samo pozitivnih utisaka, i objašnjavaju kako su se oduvek osećali kraljevski, a ne samo sad kad im je kćerka rekla sudbonosno da, princu Filipu.

- Utisci su sjajni, to je bilo jedno, džinovsko, kraljevsko venčanje koje je održano na dvoru, ali što je još značajnije, venčanje je obavio Patrijarh Irinej u Sabornoj crkvi gde su se davno venčali kralj Aleksandar i kraljica Marija - rekao je Daničin otac, čuveni slikar Milan Cile Marinković.

- Ja se uvek osećam kraljevski, jer imam pored sebe divnog slikara, velikog umetnika i jednu predivnu ćerku, takođe umetnicu. Ja sam mislila da će svaki njen muž biti princ. To svaka majka misli za svoju ćerku, jel tako - rekla je Beba Marinković za Telegraf.

O zetu Filipu, Milan i Beba imaju samo reči hvale.

- Filip je divan čovek, razigran, veseo, radoznao, šarmantan, ima neverovatnu energiju, bavi se sportom, tako da je on jedan čovek koji sa Danicom treba da zakorači u pravi život. Prezadovoljni smo - rekao je Milan.

Danica je od svoje majke, kao i svaka mlada dobila savet kako bi im život bio što lepši.

Daničini roditelji, Milan i Beba Marinković FOTO: Printskrin Tnow

- Mi smo joj dali savet da i dalje bude ambasador svoje zemlje Srbije, i nama je najdraže što smo mi ovoga puta kao i uvek, ranije sa Ciletovom umetnošću, sada sa Daničinim venčanjem, poslali pozitivnu poruku svetu iz naše zemlje. A njima smo poželeli da se vole najviše na svetu - izjavila je Beba.

Svadba je bila prava srpska, sa obeležjima našeg naroda, a sve je bilo podređeno mladima.

- Bila je prava srpska svadba, bilo  je puno igre, puno veselja, bilo je puno mladih. Bilo je i je narodne izvorne muzike, i džeza i klasike, sve je bilo podređeno mladima -  kaže Daničina majka.

- Bilo je dosta etno što je povezano sa decom koja igraju folklor i što je obeležilo Srbiju, Oplenac - dodao je poznati slikar.

I kraljevskim porodicama kao i svim, najbitniji su prijatelji koji dođu na venčanje, a ne pokloni.

- Uvek su to neki lepi pokloni, neka fina sećanja. Mladenci treba da imaju sećanja na neke svoje prijatelje, i tako da su uglavnom bili pokloni koji su zanimljivi - pričala je Beba o poklonima koje su mladenci dobili.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simo

    13. oktobar 2017 | 23:19

    Ali iskreno sramota da mladi tzv princ ma Srpski bre nije, ne zna svoj jezik...ma gde me briga gde je odrastao...

  • Mesečina

    13. oktobar 2017 | 23:50

    Samo svadba (i to kraljevska)na ZADUŠNICE?Venčao ih patrijarh lično!

  • Bakičica

    13. oktobar 2017 | 23:00

    Neka im je sa srećom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA