Novi Sad dobio najmoderniju sportsku halu (FOTO)

Objekat vredi 200, a na opremanje je potrošeno još 37 miliona dinara

  • 4

Otvorena je sportska hala u Petrovaradinu, koja je prema rečima predstavnika gradske vlasti u Novom Sadu, najmodernija hala takvog tipa u ovom gradu, a u projekat njene izgradnje uloženo je bezmalo dva miliona evra.

Upriličena treća prezentacija besplatnog školskog sporta u Novom Sadu

Svečanom otvaranju sportske hale u Petrovaradinu prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da je taj projekat dugo godina pripreman, i da je na radost svih građana Petrovaradina i svih žitelja sa sremske strane Novog Sada uspešno priveden kraju.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dodao je da je izgradnja sportske hale u interesu sve dece Novog Sada, sportskih klubova i građana kojima se posebno zahvalio jer su pružali podršku tokom projekta izvodiocima radova i investitorima.

- Samo objekat je vredeo 200, a na opremanje potrošeno je još 37 miliona miliona dinara, što je ukupno nešto malo manje od dva miliona evra -  kazao je Vučević istakavši da je taj projekat plod odgovorne finansijske politike Grada Novog Sada.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Prema njegovim rečima, tri glavne stvari u vezi sa izgradnjom te hale su što je kapitalni projekat uspešno završen, što je opravdano očekivanje da Novi Sad mora da ima više objekata za različite namene u raznim delovima grada, te što deca dobijaju šansu da više vremena provode u sportskim halama, a ne oko njih i na ulici.

- Deca će ovde imati ne samo šansu da budu vrhunski sportisti, već će se učiti pravilima života, učiće kako da pobeđuju, ali i kako da podnose poraze, učiće se šta je to fer plej - istakao je gradonačelnik Novog Sada.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vučević je kazao i da je izgradnja te hale dokaz svim žiteljima Petrovaradina da više nisu građani drugog reda, a u prilog tome, kako naglašava, idu i činjenice da je u toku tekuće godine postavljena javna rasveta u mnogim delovima naselja, da je sređena glavna ulica kroz predgrađe Petrovaradinske tvrđave, te da su u sklopu tog predgrađa obnavljaju fasade u iznosu od 100 miliona dinara.

Foto: Promo

Gradonačelnik Novog Sada istakao je i da će građani Petrovaradina ubrzo dobiti trg nedaleko od Vojne bolnice.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    21. oktobar 2017 | 21:22

    Uradio bi ja to za manje od dva miliona eura još bi nešto podelio siromasima ostatak bi strpao u džep i građani Petrovaradina bi bili zadovoljni i hala bi bila sagrađena

  • Nele

    21. oktobar 2017 | 21:14

    plasticne stolice dvesta dinara komad na kilo ko zna sve ukupmno trista evra ako je i toliko jos dvadeset zavuglavljenje ovih tezih sa strane za invalide rada postovanje i respekt

  • Ruzica

    23. oktobar 2017 | 08:39

    Nemogu da shvatim zasto ste toliko negativni stagod da se uradi nadjete manu ja od 93 gradim kucu i jos nije skroz gotova a ko nije gradio nezna cene i samo lupetate uostalom hala je prelepa mislim da ih u Novom sadu treba jos

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA