≫ 

Zlata (11) je najdivnija sestra na svetu: Osvojila je bronzu na takmičenju, i jednim potezom je pretvorila u NAJSJAJNIJE ZLATO (FOTO)

Zlata priča o emocijama koje su je preplavile tih dana i kako nikad nije bila srećnija i ponosnija zbog sebe i svoje porodice

  • 3

Jedanaestogodišnja Zlata Krajčinović iz malog mačvanskog sela Sovljak, osvojila je bronzanu medalju u katama za starije pionirke, na 25. Svetskom šotokan karate prvenstvu, održanom početkom meseca u Mađarskoj. Za devojčicu ova pobeda je posebna, jer se u tom periodu njen mlađi brat, petogodišnji Mića, lečio na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Aleksa (12) je bio najmlađi predavač u Srbiji, a sada je postao i najmlađi kustos u Muzeju Srema (FOTO)

Petogodišnji Mića je iz bolničke postelje pitao sestru pred put na Svetski šotokan šampionat u Mađarskoj da li će mu doneti medalju. Ispunila je obećanje bolesnom bratu, usrećila ga, a svoju porodicu, drugove iz razreda i celu školu učinila ponosnim!

- Moj mali brat je bio u bolnici u vreme dok sam se pripremala za takmičenje i dok sam bila u Mađarskoj. Iako iscrpljen, posle operacije, pitao me "Hoćeš li mi doneti medalju?". Obećala sam mu da hoću i presrećna sam što sam uspela da ga usrećim - sa ushićenjem priča Zlata.

Mića je u bolnici sestrinu medalju držao iznad kreveta, hvalio se i ponosno je pokazivao. Od petka su svi u domu Kostića u Sovljaku na okupu. Mića i majka Milica su se vratili iz bolnice. Mića se i dalje ne razdvaja od medalje i "velike sestre" koja mu je, uz baku i deku, najviše nedostajala dok je ležao u bolničkoj postelji.

Zlata priča o emocijama koje su je preplavile tih dana i kako nikad nije bila srećnija i ponosnija zbog sebe i svoje porodice. Osvajanjem medalje usrećila je bolesnog brata, a ponos je prevladao dok je stajala na tronu za vreme svečane dodele medalja.

Foto: http://macvapress.rs

- Pomislila sam kako je sve nestvarno, kako se ne dešava meni. Po povratku iz Mađarske srećni su bili i moji drugovi i drugarice iz razreda i škole. Najbolja drugarica Nata Sekulić rekla mi je da je najsrećnija na svetu zbog mog uspeha. Dočekali su me i čestitali mi i nastavnici i direktor škole, koji mi je rekao kako je cela škola ponosna na mene – kaže Zlata.

Put do svetske bronze nije bio lak. Pošto se renovirala škola u Bogatiću pa mladi karatisti nisu imali termine za trening u fiskulturnoj sali, Zlata je celo leto putovala na pripreme u Šabac. Po preporuci trenera Milana Perića nekolicina članova kluba je trenirala kod Dejana Dašića. Stotine kilometara tokom letnjih meseci prevalila je Zlata da bi ostala u formi za šampionat u Mađarskoj.

Foto: http://macvapress.rs

Majka Milica, baka Mira, deda Milosav, teča Dejan i tetka Goca Perić smenjivali su se kao vozači. Uz talenat i jaku volju, požrtvovanost, odricanje i podršku porodice, ali i neizmernu ljubav, osvojena u ne baš uobičajenim okolnostima, Zlatina medalja iz Mađarske je još vrednija. Iko bronzana, sija jače od zlatne!

Četiri godine – 13 medalja

Zlata Krajčinović je učenica petog razreda Osnovne škole "Mika Mitrović" u Bogatiću. U svet sporta zakoračila je pre nepunih pet u Karate klubu "Mačva" u Bogatiću. Na prvi trening je, kaže, otišla da bi zadovoljila sopstvenu znatiželju i otkrila zašto druge devojčice treniraju baš karate. Imala je sreću da iskusni treneri Milan Perić i Željko Gajić prepoznaju nesvakidašnji talenat ove, samo naizgled, krhke devojčice. Ubrzo je usledilo učešće na takmičenjima, a marljivost i posvećenost doneli su i plasmane za medalje. Dosad ih osvojila čak trinaest!

Daljinac

(Telegraf.rs/macvapress.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    23. oktobar 2017 | 13:04

    Bravo mlada sampionko.Sportista u svakom smislu.I,veliki covek sutra.

  • Xyz

    23. oktobar 2017 | 13:15

    Bravo!!!

  • Н. С

    8. decembar 2017 | 13:36

    Читам и плачем. Шта значи љубав?. Љубав према брату, родитељима и захвалност према онима који су помогли. То су дивне вести о нашој доброј деци. Њима треба пружити подршку у сваком погледу, а не само писати о хулиганима НБЗТРЈУ. То је понос и дика њених родитеља и наравно малог брата, а и свих нас. Само напред, дивна, добра и пожртвована девојчице. Успеси ће долазити.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA