Coca-Cola putovanje kroz nezaboravne ukuse Srbije

Nova epizoda vodi nas pravo u srpski Mančester, pravo u Pirot

  • 0
Foto: Promo

Kada ste poslednji put krenuli u zanimljivo putovanje po Srbiji? Retki su trenuci kada se uputimo u istraživanje po sopstvenoj zemlji i zbog toga ne znamo za mnoga divna mesta koja nas okružuju.

Ne otkrijemo lepotu prirode, običaje ili tradicionalnu kuhinju i zato propustimo da uživamo u bogatim ukusima spremanim po davno pisanim receptima.

Coca-Cola vas upravo zbog svega navedenog vodi u avanturu "Nezaboravni ukusi Srbije", jedinstveni serijal koji ponovo otkriva tradicionalne recepte iz cele zemlje. Na tom putu vaši domaćini i voditelji su Ivan Marković, kulinarski entuzijasta i Filip Ugrenović, radio voditelj, a kroz 12 epizoda koje se emituju na zvaničnoj Coca-Cola Facebook stranici dočaraće vam zanimljive putopise u potrazi za skoro zaboravljenim jelima.

Nova epizoda vodi nas pravo u srpski Mančester, pravo u Pirot. Piroćanci, poznati po ćilimima, tekstilu, kačkavalju, ovog puta nam serviraju recept za pirotsku janiju, koja će vas oduševiti. Za ovo jelo vam je potrebno jagnjeće ili pileće meso, šargarepa, paškanat, celer, lovor, luk, paradajz i naravno ljuta paprika, a kad je napravite i servirate uz dobro ohlađenu Coca-Colu, upravo će ovaj južnjački specijalitet zaslužan za dobro raspoloženje u vašem domu, barem tako kažu u Pirotu. Ivan je u ovoj epizodi dobio inspiraciju da se i sam okuša u pripremi jedne verzije janije, držao se saveta dobijenih od iskusne domaćice, a onda tome pridodao malo savremene kuhinje.

Kako je Coca-Cola savršen pratilac hrani, bilo da je tradicionalna bilo moderna, tako je i pratilac starih zanata. Kao najava ovog serijala napravljena su dva ručno rađena bilborda. Štrikani bilbord sa motivima Zapadne Srbije postavljen je nedavno na Zlatiboru, dok je u Pirotu osvanuo tkani bilbord sa šarama tipičnim za pirotske ćilime.

Coca-Cola će kroz serijal "Nezaboravni ukusi Srbije" nastaviti da vam otkriva vešto prenošene recepte kroz decenije i vekove naših predaka i na taj način vas inspirisati da i sami okusite nezaboravna domaća jela.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA