≫ 

U VALJEVU RASPAD SISTEMA: 90.000 građana već 4 meseca bez laboratorije u Domu zdravlja (FOTO)

Rukovodstvo Doma zdravlja već četiri meseca odbija da saopšti kada će radovi biti završeni

  • 2

Građani Valjeva već skoro četiri meseca su prinuđeni da laboratorijske analize, umesto u Domu zdravlja, rade u valjevskoj bolnici! Do ove situacije je došlo, jer je rukovodstvo Doma zdravlja odlučilo da prostorije gde se nalazi laboratorija, koju koristi valjevska bolnica, rekonstruiše.

Oko 20 domaćinstava u Valjevu odsečeno od sveta: Voda odnela asfaltni put, do meštana je moguće samo pešice (FOTO)

Međutim, rukovodstvo Doma zdravlja već četiri meseca odbija da saopšti kada će radovi biti završeni, i kada će laboratorija ponovo biti dostupna građanima.

Dom zdravlja, koji pruža zdravstvenu uslugu za oko 90.000 građana na gradskom i seoskom području, već četiri meseca javnost "drži" uskraćenu za informaciju kada će laboratorija u toj zdravstvenoj ustanovi proraditi. Rukovodstvo Doma zdravlja je, u nekoliko navrata, odbilo da nam dostavi odgovore na pitanja u vezi s laboratorijom.

Odbornica Skupštine grada i medicinska sestra Doma zdravlja Gorica Selaković je za skupštinskom govornicom krajem oktobra rekla da će bolnička laboratorija u Domu zdravlja, koja je zatvorena početkom jula zbog renoviranja, proraditi najkasnije za 10-15 dana.

Foto: Telegraf

Međutim, laboratorija je još uvek zatvorena, a novinari su ponovo ostali uskraćeni za odgovor na pitanje kada će građani moći da koriste usluge laboratorije u Domu zdravlja.

U međuvremenu, otkako je zatvorena laboratorija u Domu zdravlja, stvorile su se ogromne gužve u laboratoriji valjevske bolnice, gde su upućivani svi pacijenti. Umesto brze reakcije zbog novonastale situacije, rukovodstvo valjevske bolnice je tek krajem septembra uvelo novine u radu, koje bi trebalo da smanje gužve u bolničkoj laboratoriji.

- Zbog bolje organizacije u otežanim uslovima funkcionisanja služba laboratorije Opšte bolnice je osposobila još jedan prostor za uzimanje uzoraka pacijentima sa hitnim uputima u prizemlju Polikliničkog dela. Još jedna od novina jeste i mogućnost zakazivanja uzorkovanja materijala za pacijente sa uputima sa primarne zdravstvene zaštite - navodi se u saopštenju za javnost valjevske bolnice.

Daljinac

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA