Saznajemo: Evo u kom trenutku će se oduzimati vozila zbog vožnje u pijanom stanju

Iz nacrta novog Zakona koji će se posle ministara, naći i pred poslanicima, izbačena je odredba o oduzimanju vozila, ali tako neće ostati zauvek

  • 34

Vožnja sa 2 promila alkohola u krvi neće se ni nakon usvajanja novog nacrta Zakona o bezbednosti saobraćaja kažnjavati oduzimanjem automobila, međutim, kako Telegraf.rs saznaje, Srbija nije zauvek odustala od ove rigorozne mere koja je izazvala najviše polemika u javnosti kada je reč o novim saobraćajnim kaznama.

Nema više oduzimanja automobila? Vlada usvojila izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja

Iz nacrta novog Zakona koji će se posle ministara, naći i pred poslanicima, naime, izbačena je odredba na osnovu koje bi se oduzimali automobili vozačima zbog vožnje sa 2 promila alkohola u krvi.

Kako je objavio magazin SAT, u MUP-u kažu da su se na ovaj korak odlučili zbog brojnih prepreka.

Sa druge strane, kako Telegraf.rs saznaje ova mera je odložena dok se svi policijski automobili ne pokriju kamerama.

- Tek kada se svi automobili pokriju kamerama, zahvaljujući kojima će sve biti pokriveno i tonski i vizuelno onda će ova mera moći da se sprovodi. S tim u vezi, čim se usvoji ovaj Zakon, odmah će početi da se radi na novom tekstu kao i na obezbeđivanju kamera - navodi izvor Telegrafa.rs.

Daljinac

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kurotresina

    2. novembar 2017 | 21:16

    A šta je sa drogašima ?

  • Zoki

    2. novembar 2017 | 22:14

    Pozabavi se ti državo poslodavcima i njihovom iživljavanju!

  • Pablo

    2. novembar 2017 | 23:54

    Nabavka audio i vizuelne opreme za policijska vozila? Sta cemo sa onom opremom koju su poreski obveznici vec platili i koja se nalazila u policijskim vozilima? Istom onom za koju je tek naknadno utvrdjeno da nije po ustavu? Kada ce taj neki, koji je organizovao nabavku iste (znajuci srbe, verovatno da bi nekoj "kumovskoj" firmi ugurao pare u dzep) odgovarati zbog trosenja novca poreskih obveznika bez prethodne provere ustavnosti donesene odluke? Opet znajuci vlast u zemlji Srbiji - nikada. Tako ce i sada, ako se neko usudi na nekom visem nivou da postavi ovo pitanje, odgovor vec biti poznat - ili "zastarelost postojece" ili "nekompatibilnost sa novim vozilima"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA