Nema više oduzimanja automobila? Vlada usvojila izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja

Trenutna pravila kažu da kola mogu biti oduzeta ako policija za njihovim volanom uhvati vozača koji je napravio neki od navedenih prekršaja, bez obzira na to što on nije vlasnik automobila, već vozi sa ovlašćenjem

  • 1

Dobra vest za vozače stiže, i to, ni manje ni više, nego iz Uprave saobraćajne policije. Iz predloga izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja koji je Vlada usvojila i koji uskoro treba da stigne pred narodne poslanike, izbačena je odredba o oduzimanju vozila za najteže saobraćajne prekršaje koja je izazvala najviše pažnje i polemike u jvnosti.

Više nećete moći ni pivo da popijete: Menjaju zakon, smanjuju granicu za pijanstvo

IMATE DVA PROMILA? OPROSTITE SE S KOLIMA! Novi zakon o saobraćaju donosi dramatične novine

Kako piše magazin SAT, u MUP-u kažu da ni posle nekoliko stručnih i javnih rasprava nisu dobili konkretna uveravanja da bi takva odredba bila neustavna, ali da su zbog brojnih prepreka ipak odlučili da je povuku iz predloga.

Foto: Pixabay, Profimedia/Designpics

Da li će ona ubuduće ipak biti uvedena, videćemo za otprilike godinu dana, jer bi, prema dovogoru sa predstavnicima Evropske komisije, potpuno novi Zakon o bezbednosti saonbraćaja trebalo da bude donesen do kraja 2018. godine.

Podsetimo, trenutna pravila kažu da kola mogu biti oduzeta ako policija za njihovim volanom uhvati vozača koji je napravio neki od navedenih prekršaja, bez obzira na to što on nije vlasnik automobila, već vozi sa ovlašćenjem.

Daljinac

(Telegraf.rs / Magazin SAT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar. M

    10. novembar 2017 | 20:08

    Sta ce oni gradjani kojima su vec oduzeta vozila od strane policije iz razloga sto su u njima nasli par boksova cigareta kupljenih na ulicama Raske?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA