≫ 

Bolničarka zaražena MALIM BOGINJAMA kritično! Lečila obolele u Mitrovici, a sada se njoj bore za život

Stanje joj se zakomplikovalo, dobila je obostranu upalu pluća i u jako teškom stanju prebačena je u Beograd, gde joj se lekari bore za život

  • 20

Glavna medicinska sestra iz bolnice u Kosovskoj Mitrovici koja je lečila obolele od malih boginja u ovom gradu i sama se zarazila ovim virusom, u teškom stanju prebačena je na lečenje u Beograd.

Evo da li vas vakcina koju ste primili pre 40 godina i dalje štiti od malih boginja koje se šire po Srbiji!

Njoj je konstatovana ozbiljna upala oba plućna krila, priključena je na kiseonik i lekari se bore za njen život. Ona je 65. osoba u Srbiji koja se zarazila malim boginjama, a broj obolelih udvostručio se za samo sedam dana.

Izvor Informera sa Klinike za infektivne bolesti tvrdi da su zbog obolele medicinske sestre mere opreza podignute na najviši nivo kako ne bi došlo do širenja zaraze.

- Glavna sestra iz Kosovske Mitrovice, koja ima 37 godina, kod nas je prebačena u noći između utorka i srede sa kliničkom slikom morbila i obostranom upalom pluća. Njeno zdravstveno stanje je izuzetno ozbiljno pa je odmah prebačena na intenzivnu negu, gde se lekari danonoćno bore za njen život. Ona trenutno dobija kiseonik, ali za sada nema potrebe da bude priključena na respirator za veštačko disanje. Na klinici su mere opreza podignute na najviši nivo, kako ne bismo imali širenje zaraze  - rekli su za Informer iz pomenute ustanove.

Foto-ilustracija: Profimedia

Prijavljena epidemija malih boginja u Beogradu!

Sa ovim slučajem, broj zaraženih virusom malih boginja za samo sedam dana skočio je sa 34 na 65 obolelih!

U Beogradu je potvrđeno pet slulčajeva morbila, a te osobe nisu bile u kontaktu sa zaraženima na Kosovu.

Gradski zavod za javno zdravlje u Beogradu prijavio je epidemiju na svojoj teritoriji Institutu za javno zdravlje "Batut". Za sada nema uslova za proglašenje epidemije na nivou cele Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nataša

    9. novembar 2017 | 09:54

    Ovo je neki strašan oblik mutirajućeg oblika malih boginja,a da ovo ne bi postala teorija zavere,neka se epidemiolozi hitno obrate narodu.Moramo da saznamo konačno realno stanje povodom malih boginja i vakcinacije.Ako imaš 37.god.realno je da si primio vakcinu u detinjstvu,prema tome ti moraš da imaš imunitet da se boriš protiv maluh boginja.

  • Kosovka

    9. novembar 2017 | 08:47

    Bog ti.pomogao sestroooo

  • Leonora

    9. novembar 2017 | 09:44

    Zasto nije vakcinisana??Medicinski radnici bi trebalo da budu vakcinisani svim vakcinama,jer su stalno u kontatku sa bolesnima!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA