Otac pretučene devojčice u Aranđelovcu odlučio: Ćerku ispisujem iz škole!

Devojčica je 13. oktobra pretrpela vršnjačko nasilje na malom odmoru između petog i šestog časa

  • 19

Otac devojčice B. N. (16) koja je pretučena u Tehničkoj školi u Aranđelovcu, Zoran Nikolić kaže da ne odustaje od namere da ćerku premesti u drugu školu.

"Samo su došle i počele da me šamaraju. Nisam znala zašto!" Ispovest devojčice iz Aranđelovca koju su brutalno pretukle drugarice u školi

Devojčica je 13. oktobra pretrpela vršnjačko nasilje na malom odmoru između petog i šestog časa.

- Škola jeste preduzela neke mere, sada u njoj dežuraju četiri školska policajca, po dva u svakoj smeni. Kći mi je bila kod psihologa, sada je u Centru za socijalni rad, kasnije će opet kod psihologa, a za 21. ovog meseca joj je zakazano viđanje kod neuropsihijatra u Kragujevcu. Ja neću da moje dete ide u tu školu i dalje, neću da se sreće sa nasilnicima i da ih gleda u oči - kaže Zoran Nikolić za Blic.

Izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu dostavljen je Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu je 8. novembra o događaju od 13. oktobra 2017. godine, u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja, maloletnom B. N. (16).

Foto: Google Maps

Nju su, kako se vidi na video-snimku napravljenim mobilnim telefonom, a koji je u posed škole dospeo tek 25. oktobra, vidi kako vršnjaci među kojima su i devojčice brutalno maltretiraju, tuku i viču na B. N.

Krivični postupak prema troje maloletnika, S. V., K. V. i D. R., Više javno tužilaštvo u Kragujevcu pokrenulo je zbog krivičnog dela "nasilničko ponašanje", izvršenog na štetu maloletne B. N. Uključeni su svi nadležni organi i stručne službe radi daljeg sprečavanja vršnjačkog nasilja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas, u poseti Aranđelovcu, učenike srednje tehničke škole "Milena Nikolić" da dobar ljudski odnos održe i sačuvaju ga ne samo za ukućane, nego i za svoje drugove.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • đoka

    16. novembar 2017 | 16:54

    Ja bih nasilnike ispisao i zabranio da se upišu u bilo koju školu u mestu ili okolini

  • notorious

    16. novembar 2017 | 17:18

    To je rešenje,4 školska policajca?! Šta je sledeće-vojska? E, moja državo!

  • Biksi

    16. novembar 2017 | 16:42

    Definitivno je potreban novi zakon koji ce regulisati vrsnjacko nasilje. Razumem da je dete traumirano, uplaseno, da su roditelji zabrinuti, ali da je po nekoj logici, nasilnici bi trebali biti izbaceni iz skole, a ne da zrtva mora da menja skolu... ona ce opet biti pod stresom zbog nove sredine, a nasilnici ce samo nastaviti sa svojim ponasanjem... zgrozena sam ovolikom kolicinom bezobrazluka i nasilnosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA