Kongres za razvoj i unapređenje mladih u Srbiji

Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

  • 0

Mreža za razvoj sportskih, edukativnih i zabavnih manifestacija Sezam u saradnji sa PRICIP GROUP organizuje KONGRES ZA RAZVOJ I UNAPREĐENJE MLADIH U SRBIJI u periodu od 30. novembra do 03. decembra 2017. godine na Kopaoniku.

Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva zaštite životn sredine i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Cilj Kongresa jeste podizanje svesti mladih u Srbiji o značaju različitih aspekata poljoprivrednog, energetskog, informacionog, preduzetničkog i turističkog potencijala koji Republika Srbija poseduje, a sa posebnim osvrtom na značaj očuvanja i mere zaštite životne sredine. Direktna ciljna grupa projekta su mladi Republike Srbije sa posebnim osvrtom na učenike završnih godina srednjih škola kao i studenata završnih godina osnovnih studija odnosno master studija Univerziteta u Srbiji.

Kongres će obuhvatati niz predavanja na teme o obnovljivim izvorima energije, ekološkim i ekonomskim motivima za razvoj obnovljivih vidova energije, značaju zaštite životne sredine, poljoprivrednom potencijalu i digitalizaciji u poljoprivredi, subvencionisanju projekata u oblasti poljoprivrede, značaju razvoja robota novih generacija, mašinskom učenju, savremenoj industriji, turističkoj ponudi Srbije i razvoju različitog turističkog potencijala kao i pokretanju start-up projekata a sve u cilju da se mladima omogući da prepoznaju potencijale Srbije.

- Ovo je prvi projekat ovakve vrste u Srbiji. Kongres je vrlo bitan s obzirom da mladi predstavljaju najveći kapital koji jedna zemlja može da ima i neophodno je da maksimalno budu uključeni u implementaciju savremenih tehnologija i budućih perspektivnih zanimanja u republici Srbiji – kaže direktor projekta Nebojša Aleksić.

- Ovim Kongresom želimo, kako studentima, tako i učenicima srednjih škola, da pokažemo sa jedne strane bitnost konstantne uvezanosti teorije i prakse (dualno obrazovanje), a sa druge značaj i nužnost konstantnog učenja i ulaganja u znanje tokom celog života – kaže  koordinator projekta, Stefan Milić.

- Radeći sa mladima na ovom projektu, jasna je njihova želja da ostanu u Srbiji ukoliko imaju mogućnost da svoja stečena znanja primene na neka od perspektivnih zanimanja iz oblasti IT-a, poljoprivrede, zdravstvenog turizma a ovaj Kongres će im omogućiti da na jednom mestu dobiju potrebne informacije. – kaže Mirjana Radojević, direktor PRINCIP GROUP.

Neki od predavača koji će učestvovati na Kongresu za razvoj i unapređenje mladih u Srbiji su Gabrijela Grujić iz Ministarstva prosvete, Željko Radošević iz Ministarstva poljoprivrede, Dragan Vranić savetnik premijera za regionalni razvoj, Vladimir Radovanović iz Privredne komore Srbije, Zoran Rajić profesor Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA