≫ 

PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA: Stiže nam sneg, zabeleće se prvo u ovim krajevima Srbije (FOTO)

Najniža temperatura od 1 do 4, najviša dnevna u većem delu od 3 do 5

  • 2

Danas i sutra u južnim, jugoistočnim i istočnim krajevima doći će do formiranja snežnog pokrivača, u nižim predelima od 5-10 cm, a u planinskim od 15-25 cm, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Gde će sutra tačno padati sneg kod nas?

U većem delu zemlje danas će biti oblačno, hladno, vetrovito, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. U severnim krajevima ujutru i pre podne doći će do prestanka padavina uz delimično razvedravanje.

Vetar slab i umeren, na istoku i na planinama povremeno jak, severozapadni.

Najniža temperatura od 1 do 4, najviša dnevna u većem delu od 3 do 5 , u Negotinskoj Krajini oko 7 stepeni.

U Beogradu će danas biti oblačno, hladno, vetrovito. Ujutru i tokom prepodneva povremeno će biti kiše i susnežice. U višim delovima grada u jutarnjim satima moguć je i kratkotrajan sneg. Današnje popodne će proteći bez padavina. Vetar umeren, severozapadni. Temperatura bez većeg kolebanja, od 2 do 5 stepeni.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda izdato je meteorološko upozorenje.

Foto: Printskrin/RHMZ

- Danas, tokom noći i sutra ujutru mestimično sa snegom u zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji uz stvaranje snežnog pokrivača, u nižim predelima od 10 do 15 cm, a na planinama i preko 20 cm. Tokom noći i sutra ujutru više padavina očekuje se na jugoistoku i istoku - navedeno je na sajtu RHMZ-a.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Satelitska slika trenutno izgleda ovako:

Foto: Printskrin/RHMZ

PROGNOZA ZA NAREDNIH 7 DANA

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak na jugu i istoku biće oblačno, mestimično sa snegom, uz dalje povećanje snežnog pokrivača. U ostalim krajevima suvo uz nastavak razvedravanja.

U sredu jutro hladno sa slabim mrazem i maglom mestimično, tokom dana malo toplije, pre podne pretežno sunčano, posle podne naoblačenje sa zapada i jugozapada, ponegde slaba kiša. U košavskom području pojačan jugoistočni vetar.

 
A post shared by Radio Signal (@radiosignal988) on

Do kraja nedelje biće pretežno oblačno, u četvrtak i petak, mestimično sa kišom, na visim planinama sa snegom, a za vikend hladnije sa snegom i u nižim predelima.

 
A post shared by InfoKOP (@infokop) on

Početkom naredne sedmice vreme će biti hladno i bez padavina.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA