≫ 

Ako kupite ovu hajdučku kolibu, dobićete na poklon plac na Suvoboru: Ovde svako nađe mir, ali mora da ispuni dva uslova (VIDEO)

Kuća je od kamena i drveta površine oko 100 kvadratnih metara

  • 2

Dragan Bralović iz Koštunića odlučio se na nesvakidašnji graditeljski, ali i poslovni potez. Na obroncima Suvobora podnu Ravne gore sagradio je prvu, kako kaže, pravu hajdučku kuću koje su po stilu gradnje bile tipične za kraj 18. i početak 19. veka, a ovih dana ponuđena je kupcima.

Karići ostali bez "Kadinjače": Prodata vojna kasarna u Valjevu (FOTO)

- Kuća je od kamena i drveta površine oko 100 kvadratnih metara. Spoljni i unutrašnji izgled tipičan je za kuće koje su se gradile u ovim krajevima kada su krstarile harambaše i vojvode. Stigli smo do krova, ali tu smo stali, jer želimo da kupac kaže čime će biti pokrivena, šindrom ili ćeramidom. I unutrašnjost će biti uređena po volji budućih stanara pa smo tu zastali dok se ne pojave - rekao je Bralović.

- Naravno, koristili smo savremene materijale izolacije, koji omogućuju lako zagrevanje i održavanje, ali svi su uglavnom prirodni. Drvena brvna su stara stotinama godina ponegde debljine i do osam santimetara. Rasveta je urađena po standardima, ali prilagođena ambijentu - kaže Bralović koji je investitor.

On dodaje da je plan da se na ovom prostoru sagradi još 10 sličnih kuća, ali manje kvadrature.

Printskrin: Tanjug

- Kuća je na prodaju, ali plac na kojem je sagrađena poklanjamo budućem vlasniku onoliko koliko može da pokosi. Obezbeđena je voda, struja i prilazni put. Ovo je predivan kraj, divlja reka je na 10 metara. Već 20 godina sam izbeglica iz Beograda, obišao sam mnoga mesta tražeći utočište, ali jedino ovde sam pronašao svoj mir. Želja nam je da ovde naselimo one koji su možda pri kraju radnog veka, a lekari će imati prednost - naglasio je Bralović koji se i sam naselio u jednu sličnu hajdučku kuću na pobrđu sela Koštunići.

Prema njegovim rečima, kuća se nalazi na uzvišenju sa kojeg puca pogled na jezero i planinsku reku, okružena je hrastovom šumom.

Ovde su neretko snegovi i do dva metra, ali to neke "nove harambaše" neće brinuti jer je grejanje rešeno, a kuća izolovana i u zavetrini.

Video-snimak pogledajte ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA