≫ 

Bežanje sa časova odlazi u istoriju: Roditelji od sad odmah dobijaju SMS ako im dete izostane iz škole

To je i jedan od načina da deca budu bezbedna i da roditelji imaju osećaj sigurnosti

  • 14

Elektronski dnevnici postali su normalna pojava u našim školama. Međutim, u jednoj niškoj školi napravili su i aplikaciju koja roditelje obaveštava o izostanku dece iz škole.

Seoska učiteljica iz Mionice je na listi 50 najboljih nastavnika sveta: Ako pobedi, dobija milion dolara! (FOTO) (VIDEO)

Roditelji iz Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Čokota kod Niša, nemaju više razloga za brigu. Oni u svakom trenutku imaju informaciju gde je njihovo dete. SMS porukom, majka dvoje učenika ove škole, Jasmina Momčilović, obaveštena je o izostanku.

- To je velika stvar i za roditelje i za školu. Roditelji su obavešteni gde im je dete i zato smo zadovoljni, prezadovoljni - kaže majka učenika Jasmina Momčilović.

Roditelji se o izostanku obaveštavaju već na prvom času, a ovaj SMS servis napravio je nastavnik informatike Filip Klain.

- Na ideju da napravimo ovu aplikaciju došli smo kada smo primetili da neki učenici ne dolaze u školu, a njihovi roditelji to ne znaju - objašnjava Klain.

Foto: Pixabay.com

Aplikacija se primenjuje tek desetak dana i izaziva odlične reakcije.

Direktor škole Miljan Bojanić kaže da je to jedna od mera pomoću koje se povećava bezbednost.

- To je i jedan od naših prioreta da deca budu bezbedna i da roditelji imaju osećaj sigurnosti - dodaje Bojanić.

Ova škola jedna je od prvih u Nišu koja roditeljima omogućava da ocene svoje dece vide preko interneta, u elektronskom dnevniku.

- Nama su sve lepo objasnili. Dali su nam sajt škole, svako dete ima svoju šifru. Mi ukucamo tu šifru i sve lako funkcioniše - kaže majka učenika Jelena Stamenković.

Škola u Čokotu posebna je po tome što ima osam isturenih odeljenja, a više od 200 mališana putuje autobusom. Zbog toga aplikacija i elektronski dnevnik još više dobijaju na značaju.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA