≫ 

NAJJAČA PRIČA MESECA: Šta se desi kad Turčin u Srbiji razume NIŠ umesto NIS

Tako bi Turčin veoma brzo obavio sve što je potrebno, vratio se i platio kaznu, te nastavio put kroz Srbiju bez ikakvih problema

  • 27

Naplatne rampe širom Srbije stecište su najbizarnijih izgovora, priča, tužnih sudbina... svega što može da posluži kao izgovor za izbegavanje plaćanja kazni za prekoračenje prosečne brzine na auto-putu. Ipak, naplatna rampa u Šimanovcima prednjači, zahvaljujući pobedničkoj priči jednog Turčina. Sve se odigralo pre nekoliko meseci.

Kako izbeći kaznu za prekoračenje prosečne brzine, ili je bar prepoloviti: Moguće je, ali ovih par sitnica morate da znate!

Pre nekoliko meseci na red za naplatu putarine došao je jedan Turčin, a kako se ispostavilo, nije znao ni reč engleskog. Tokom provere stanja, ustanovljeno je da se malo "zaneo" i prekoračio brzinu, pa da mora da plati kaznu od 1.550 dinara kako bi nastavio put kroz Srbiju.

Čovek kod sebe nije imao dinare, pa je uz "tarzanski engleski", kako se u narodu kaže, pokušao da plati stranim valutama. Zaposleni su pokušavali da mu objasne da je to nemoguće, jer po zakonu, kazna mora biti plaćena u domaćoj valuti. Uz pomoć mimike, pantomime i nešto reči, natuknuli su mu da mora da se vrati do NIS pumpe, koja je veoma blizu naplatne rampe, samo što mora da se vrati nekoliko kilometara unazad, i da tamo ima menjačnicu, pa da može da zameni novac.

Tako bi Turčin veoma brzo obavio sve što je potrebno, vratio se i platio kaznu, te nastavio put kroz Srbiju bez ikakvih problema.

Ali, ne lezi vraže!

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Nesrećnog čoveka nije bilo čitavog dana, a na rampu u Šimanovcima vratio se tek u večernjim satima. Kada je nekako objasnio šta je morao da uradi, i sam u šoku da je morao da vozi skoro tri sata do Niša i još toliko nazad - svi su bili zatečeni! Nikome nije bilo jasno kako je moguće da čovek nije shvatio da prolazi kroz Beograd - gde je mogao da završi šta god mu je trebalo...

Ispostavilo se da je Turčin razumeo da mora da ide do grada Niša, jer je tu najbliža menjačnica, pa je to i učinio.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Donja Murtulica

    22. decembar 2017 | 17:55

    Ako je ovo stvarno tačno, onda je to naša sramota. Hoću da verujem da je to vic, inače bi me bilo stid.

  • Mistik

    22. decembar 2017 | 15:44

    Ako je zakon takav da se mora platiti u domacoj valuti, onda bi drzava trebala da obezbijedi mjenjacnice svugdje. Moj slucaj na autoputu za Suboticu: dosao na naplatnu rampu, nudim eure da platim, nudim marke. Covjek kaze nista od toga, samo se u dinarima moze platiti. A ja nemam dinara a nemam gdje da razmjenim pare. I ja izadjem iz auta, naslonim se na auto i uhvati se kolona iza mene. Srecom, bio neki dobar covjek iza mene, plati za mene dinarima a ja mu dao marke. Katastrofa kako je to neko propisao.

  • m.s.

    22. decembar 2017 | 16:39

    zar je toliko bilo tesko objasniti coveku 1 recenicu putem google prevoditelja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA