U Novom Bečeju i dalje rizično zbog izlivanja kiseline: Građani ne smeju da prilaze ugroženom mestu nesreće bliže od 50 metara!

Na železničkoj pruzi u blizini Novog Bečeja, iz kompozicije voza 23. decembra je iskočilo šest cisterni, koje su prevozile sirćetnu kiselinu

  • 3

Opština Novi Bečej saopštila je danas da su stručne službe preduzeća "MSK" iz Kikinde i infraštrukture "Železnice Srbije" preduzele mere na sanaciji zagađenja i na otklanjanju posledica iskliznuća teretnog voza koi je prevozio sirćetnu kiselinu i apelovala na građane da ne prilaze mestu udesa bliže od 50 metara.

Prevrnuo se voz pun hemikalija: Svi su u strahu od EKOLOŠKE KATASTROFE U NOVOM BEČEJU, ali oglasila se policija! (VIDEO)

Na železničkoj pruzi u blizini Novog Bečeja, iz kompozicije voza 23. decembra je iskočilo šest cisterni, koje su prevozile sirćetnu kiselinu.

"Apeluje se građanstvo da ne prilazi mestu udesa bliže od 50 metara, kako ne bi ometali radove na otklanjanju posledica vanrednih događaja i sebe dovodili u opasnost" - navodi se u saopštenju.

Uklanjanje vagona cisterni koje su učestvovale u vanrednom događaju, očekuje se najkasnije do četvrtka do 6 časova, a normalizacija saobraćaja do petka do 24 časa, navodi se u saopštenju.

O svim bitnim informacijama stanovništvo će biti blagovremeno obavešteno, dodaje Opština.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA