Izabran novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije

Odbor Agencije objavio je u novembru javni konkurs za izbor direktora nakon što je Majda Kršikapa 13. novembra podnela neopozivu ostavku na tu funkciju

  • 6

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije danas je izabrao Dragana Sikimića za direktora, objavljeno je na sajtu te institucije.

Agencija za borbu protiv korupcije: Smeniti sekretarku Skupštine Svetislavu Bulajić

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije podnela NEOPOZIVU OSTAVKU

Dragana Sikimića, zamenika direktora Nacionalne službe za zapošljavanje Odbor je izabrao jednoglasno, a na sednci su jednoglasno izabrani i novi predsednik Odbora Danica Marinković i zamenik predsednika Odbora Miloš Stanković.

Kako se navodi, na današnjoj sednici Odbora obavljen je razgovor sa kandidatima u užem krugu za izbor na funkciju direktora Agencije, Dejanom Damnjanovićem i Draganom Sikimićem, dok je kandidat Željko Ivanji obavestio Odbor da odustaje od konkursa.

Konkursna komisija je prošle nedelje obavila razgovor sa 11 kandidata i predložila tri kandidata za uži izbor. Odbor Agencije objavio je u novembru javni konkurs za izbor direktora nakon što je Majda Kršikapa 13. novembra podnela neopozivu ostavku na tu funkciju.

To je treći javni konkurs za izbora direktora agencije u poslednjih godinu dana.

Inače, mandat direktora agencije traje pet godina, a uslovi za izbor su, izmedu ostalog, da kandidat ima završen Pravni fakultet i najmanje devet godina radnog iskustva, kao i da nije član političke stranke odnosno političkog subjekta.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA