Grad pomaže Kojićima: Otac im je stradao na pružnom prelazu, više od dve godine žive u bedi - čak i bez struje (FOTO)

Opština Valjevo će u skladu sa zakonskim mogućnostima pomoći ovoj porodici da što pre ostvari sve mogućnosti na koja imaju prava

  • 3

Četvoročlana porodica Milana Kojića (49), koji je poginuo na pružnom prelazu u Popučkama, a čija porodica živi u teškim uslovima, bez struje, može da računa na pomoć lokalne samouprave. Pošto se u medijima pojavila informacija da Kojićevo troje maloletne dece živi u lošim uslovima, na inicijativu gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, nadležni za socijalna pitanja primili su u gradskoj kući njegovu suprugu Nanet Duro Kojić i troje maloletne dece, koje imaju 6, 11 i 14 godina.

Ukleti pružni prelaz odneo 7 života: Železnice nemaju novca za zaštitnu rampu! (FOTO)

Na sastanku, kome su prisustvovali predsednik Saveta za socijalnu politiku Valjeva Radojica Rstić, direktorka Centra za socijalni rad Katarina Milićević i Đorđe Jovančić iz kabineta gradonačelnika, obećano je da će nadležne službe učiniti sve što je u njihovoj moći.

Foto: Telegraf

Ova porodica živi u Dupljaju, u kući u kojoj je struja isključena pre dve godine. Kojićeva udovica, koja je Filipinka, nema stalan posao, niti rešeno pitanje boravka u Srbiji, iako ima troje dece sa državljaninom Srbije.

- Nakon sastanka sa porodicom Kojić, otpočelo je rešavanje problema sa kojima su se suočili, poput pronalaženja mogućnosti za isplatu jednokratne pomoći, obezbeđivanja zdravstenog osiguranja za decu, podnošenja zahteva za dečji dodatak i socijalnu pomoć, kao i rešavanje boravišnog statusa za majku. Grad Valjevo će u skladu sa zakonskim mogućnostima pomoći ovoj porodici da što pre ostvari sve mogućnosti na koja imaju prava, kako bi što pre mogli da nastave život, uprkos velikoj tragediji koja ih je snašla - objavljeno je na sajtu Grada Valjeva.

Komšije Kojića kažu da je u toj porodici jedino radio nastradali Milan i to, povremeno, sezonski.

Foto: Telegraf

- Milan je radio privatno, borio se da zaradi dinar da bi prehranio porodicu. Radio je poslove na postavljanju struganičkog kamena. Milan iz prvog braka ima dvoje dece, dok u braku sa Filipinkom Nanet, koju je upoznao dok je radio na Kipru, ima jednu malu devojčicu, koja još nije krenula u školu, kao i sina i ćerku, koji su osnovci - kaže komšija Kojića.

- Ova porodica teško živi, mi smo im kablom provukli struju, da bi mogli da proslave Jovanjdan, jer im je zbog duga isključena struja pre dve godine. Žena mu nigde ne radi, ima problem sa papirima i još uvek nije dobila naše državljanstvo. Njima je svaka pomoć dragocena, jer su ostali bez hranitelja porodice - rekao je komšija Kojića.

Putni prelaz u Popučkama; Foto: Telegraf

Milan Kojić, zajedno sa kolegom Velimirom Đedovićem, nastradao je u ponedeljak na barskoj pruzi, kada ih je usmrtio brzi voz u Popučkama. Na tom pružnom prelazu za 13 godina nastradalo je čak sedam osoba!

Daljinac

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VA

    26. januar 2018 | 07:16

    Grad Valjevo se seti pomoci samo kad neko nastrada

  • Suza

    26. januar 2018 | 09:12

    21 vek deca bez struje ??? Zašto?

  • GG

    26. januar 2018 | 12:17

    Ako se ne varam određen broj kilovata daje se besplatno socijalno ugrozenima ili to zavisi od grada....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA