U jednom selu kod Prokuplja pojavila se PORODIČNA EPIDEMIJA BOGINJA

S obzirom da se radi o vrlo zaraznom obolјenju koje se prenosi respiratornim putem očekuje se broj obolelih koji su bili u kontaktu, a prethodno nisu vakcinisani ili preležali ovo obolјenje

  • 3

Dom zdravlja i Opšta bolnica "Dr Aleksa Savić" preduzeli su sve mere u cilju sprečavanja širenja malih boginja, koje su se pojavile u selu Žitni Potok. Kako nam je potvrđeno morbile su registrovane u jednoj porodici u ovom selu, gde je kod tri osobe potvrđeno da imaju boginje, a za šest se sumnja.

Dok strepimo od epidemije morbila, u dom zdravlja na Zvezdari na ista vrata ulaze i zdravi i bolesni već 15 GODINA (FOTO)

- U konsultaciji sa Institutom za javno zdravlјe Niš epidemiolog Doma zrdavlјa dr Aleksanadar Cvetanović Prokuplјe je prijavio porodično epidemiju zarazne bolesti malih boginja morbilli u selu Žitni Potok. Preduzete  su sve zakonom propisane  protivepidemiske mere sa vanrednom vakcinacijom protiv ove bolesti koja će se izvršiti 29. januara u Zdrastvenoj ambulanti Žitni Potok- saopštio je Dom zdravlja Prokuplje.

S obzirom da se radi o vrlo zaraznom obolјenju koje se prenosi respiratornim putem očekuje se broj obolelih koji su bili u kontaktu, a prethodno nisu vakcinisani ili preležali ovo obolјenje.

I prokupačka Bolnica je spremna da primi sve zaražene. Za odrasle je već odvojen deo na Infektivnom odeljenju, a za decu na odeljenju pedijatrije. Uvedene su maksimalne mere, kako oboleli ne bi dospeli u kontakt sa zdravima.

Daljinac

(B.R.A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucy

    26. januar 2018 | 15:48

    Nije mi jasno ko može oboleti, ne vakcinisani i deca sa nedovršenom vakcinacijom?

  • Leonora

    29. januar 2018 | 15:54

    Pre neki dan u Jutarnjem programu doktorka koja radi sa decom je izjavila da ona nije vakcinisana,da nije prelezala boginje i da je nije strah da ce ih dobiti.Zasto se onda dize ovolika buka??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA