Emotivni Grk na Fejsbuku posle dobijenog ordena pozdravio srpsku braću: Ovo se zove pravo krvno bratstvo (FOTO)

Poznati kapetan nije očekivao da će ga ovako prigrliti srpski narod

  • 50

Marinos Ricudis, grčki kapetan koji je odbio da 18. aprila 1999. bombarduje Srbiju, dobio je orden svetog cara Konstantina od arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve.

Prvi put odbio je nagradu uz skroman komentar da mu nije potrebno ništa već da "sve zaslužuje hrabri narod koji je vodio borbu protiv svih i bez šanse".

Ovog puta pristao je na orden, a on mu je toliko značio da se obratio svim Srbima putem Fejsbuk stranice:

- U Srbiji su mi mnogi rekli da mi je narod zahvalan na svemu. Nisam u stanju da shvatim o čemu se radi, niti da iskažem svoja osećanja, ali sam svestan činjenice da mi je ovo najveće priznanje koje sam ikada dobio. Nema sumnje da je ovo priznanje jedno od najvećih koje svaka duhovna osoba može da dobije. Nisam ni sanjao da ću ovo jednom dobiti, priznanje od cele nacije pravoslavne tradicije i hrabre prošlosti. Srbija nisu samo ljudi i zgrade već i sveci, kraljevi, sveti manastiri, zastava, borbe bez ikakvih šansi, hrabri vojnici koji su ginuli tokom borbi, kultura, literatura i sve u njihovoj civilizaciji - napisao je grčki kapetan.

Upamtite ime ovog grčkog kapetana, koji je odbio da bombarduje Srbiju, pa zbog toga ležao u zatvoru: Sad je KONAČNO doživeo pravdu! (VIDEO)

Kapetan broda "Temistoklis" koji je odustao od napada na Srbiju vrativši brod u luku dodao je da je i dalje u šoku zbog priznanja.

- Ovo se zove pravo krvno bratstvo koje nije nagrizlo vreme. Osećam se blagoslovenim, zahvalnim i ponosnim i da, ovo je nešto što se zove večnost.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Voja

    27. januar 2018 | 13:09

    Bog ti vazda pomogao

  • Marko

    27. januar 2018 | 13:27

    Hvala LJUDINO. Duboki naklon za tebe

  • Hm

    27. januar 2018 | 13:07

    Hvala ti brate pravoslavni .. Tvoj moral, tvoja čast i hrabrost i tvoje čojstvo biće upamcena i sacuvana u srcima svih srba i srbije .... BOG TE ČUVAO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA