Detaljna vremenska prognoza za februar: I dalje ne verujemo kakve se temperature predviđaju, poslednjih 5 dana očekujte promene (FOTO)

Sudeći prema sezonskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperatura se neće spuštati ispod nule

  • 2

Ukoliko ste se nadali hladnoj zimi sa puno snega, nezaboravnom skijanju i zimskoj idili, moramo da vas razočaramo. Ako ste zimogrožljivi, vreme je da se radujete. Prema podacima RHMZ-a, u februaru nas  verovali ili ne, najverovatnije očekuje izuzetno toplo vreme sa temperaturama iznad prosečnih vrednosti.

Pred nama je novi temperaturni šok: Proleće sve do kraja februara, a to nije dobro ni za koga (FOTO)

Možda je prerano za vremensku prognozu do početka proleća, ali po predviđanjima meteorologa ovo će biti jedna od najtoplijih zima u poslednjih nekoliko decenija.

Sudeći prema sezonskoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, temperatura se neće spuštati ispod nule.

Srbiju očekuje blaži i malo suvlji februar, s količinom padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

U prvoj polovini februara dnevne temperature će se kretati od 1 do 14 stepeni Celzijusa, sa svega dva kiša dana, ali ni tada temperature neće padati ispod nule tokom dana.

Vremenska prognoza za Beograd Foto: Printskrin/Accuweather

U drugoj polovini februara očekuje nas uglavnom sunčano vreme, sa temperaturum u porastu. Minimalna dnevna od 7 do maksimalnih 13 stepeni. Ipak, krajem meseca će u Beogradu pasti kiša. 

Vremenska prognoza za Beograd Foto: Printskrin/Accuweather

Tokom februara nas očekuje promenljivo vreme sa više kišnih dana i malo snega. Temperatura će i u drugom mesecu biti iznad proseka. Maksimalna temperatura u februaru biće oko 10 stepeni Celzijusa sredinom meseca, dok se krajem meseca očekuje najniža, koja će biti oko -6 stepeni Celzijusa.

U februaru je prognozirana srednja februarska temperatura i količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka.

Satelitski snimak Srbije Foto: Printskrin/RHMZ

Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,1 stepen u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 6,5 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 28 mm.

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 2.3ºS. Srednja maksimalna temperatura vazduha u februaru biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 2.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek.

Foto: Telegraf

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom februara biće oko 9.0ºS. Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 9 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 24 mm.

NAJTEŽE HRONIČNIM BOLESNICIMA

- Hronični bolesnici, posebno oni koji boluju od hipertenzije, trebalo bi dodatno da povedu računa o sebi i da izbegavaju izlaganje rizicima, kao što je vožnja gradskim prevozom gde lako mogu da se zaraze. Savetuje im se da se ne zamaraju preterano, pogotovo u spoljnoj sredini, a preporučuju im se lagana fizička aktivnost sa puno vitamina i redovna terapija. U dogovoru sa lekarom, trebalo bi da smanjuju ili povećavaju dozu lekova, ali nikako da prekidaju sa antihipertenzivnom terapijom - savetuju lekari.

Foto-ilustracija: Profimedia

Osim bolesnika koji pate od hipertenzije, proleće u februaru ne pogoduje ni pacijentima koji imaju lošu moždanu i perifernu cirkulaciju. Zahlađenje će pak doneti pogoršanje stanja kod srčanih bolesnika.

Zdravstveni problemi kod zdravih i mlađih osoba mogu da budu nazeb, grip, virusne i respiratorne infekcije.

Zato, vodite računa o svom zdravlju i jačajte imunitet.

Pogledajte kako se pravi vremenska prognoza: 

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    28. januar 2018 | 11:43

    Ko je uvezao vecu kolicinu lopata za sneg sada proklinje klimatske promene i dan kad se rodio i razmislja da uveze kisobrane i suncobrane ali se plasi suve i oblacne godine :)

  • brana

    28. januar 2018 | 15:45

    Zima sa 2 do 3 nedelje vejavice,puno snega i minusom za to vreme i dosta je,cisto da ne zaboravimo kako je i to lepo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA