Lažna humanitarka omađijala Svetlanu, pa joj sve pokrala: Kad je odlazila žrtva je čak i zagrlila

Ova devojka do sada nikad nije nasela na nešto slično

  • 2

Ukoliko otvorite vrata svog doma nepoznatim ljudima koji, navodno, prikupljaju humanitarnu pomoć, možete biti žrtva strašne obmane, prevare, ali i pljačke. U prilog tome govori iskustvo Svetlane P. (25) koja je odlučila da podelu svoju priču kako bi na taj način upozorila građane na takav vid prevare.

Ako vam ovi ljudi pokucaju na vrata, na najgluplju "foru" mogu da vam uzmu 3.000 dinara! Više niste bezbedni ni u svom stanu

- I dalje sam u šoku i neverici. Čini mi se kao da je to bio san. Ali kad shvatim da sam ostala bez novca i zlatnog nakita, svesna sam činjenice da sam opljačkana i prevarena - počinje priču Svetlana.

- Ovo nije bila klasična pljačka, već dobro uigrana priča devojke koja se pojavila na mojim vratima tražeći stvari za nezbrinutu decu. Koliko se sećam, spomenula mi je neku rusku organizaciju. Rekla sam joj da, nažalost, nemam ništa da dam trenutno, ali tada je krenula da me uvlači u svoju priču. Sigurna sam da ima neke mađioničarske sposobnosti - nastavila je Svetlana.

- Gledala me je u oči i krenula da mi govori neke stvari iz privatnog života, situacije koje su se u mom životu i u mojoj porodici dogodile. Ona to nikako nije mogla da zna, sem ako joj neko blizak nije ispričao. Ili me je hipnotisala - priča Svetlana.

Ova devojka do sada nikad nije nasela na nešto slično.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

- Sada kad sam došla sebi, imam utisak da sam bila začarana. Srećom, nije mogla da mi uzme mnogo novca, jer nikada sav novac ne držim u stanu. Najviše mi je žao što mi je uzela nešto zlata i to verovatno nikad neću prežaliti. Verovala sam joj jer sam samo želela da pomognem svojoj porodici, a ona je bila puna razumevanja i prijateljski nastrojena - kaže Svetlana.

Još uvek vidno uznemirena, Svetlana je nastavila svoju priču.

- Vrhunac njene priče bio je kad mi je rekla da želim puno dece u životu, ali da ih nikada neću imati jer ću doživeti ono najgore - priča Svetlana.

Obmana možda i ne bi bila uspešna, ali prevarantkinja je ponudila ovoj devojci da joj napravi zaštitu i skine crnu magiju koja je u prošlosti bačena na nju, zbog koje ima strašne probleme.

- Dala sam joj crveni konac, rekla mi je da na njemu napravim pet čvorića svojom rukom, zatim sam to stavila u svoju šaku i zatvorila je. Ispričala je neke molitve i kazala mi je da je moja sudbina, ukoliko konac ostane zavezan, takva, i da mi niko u tome ne može pomoći. Ali ako se konac odveže, onda to nije od Boga, već je moja porodica pod uticajem crne magije - nastavlja Svetlana.

Foto-ilustracija: Foter/julochka

- Otvorila sam šaku i naježila se. Konac je bio odvezan. Zatim mi je tražila zlato koje imam, jer se, navodno, pomoću njega skida crna magija - priča sagovornica ističući da nije imala snage da se odupre.

Radila je sve što joj je prevarantkinja govorila, a koja je tražila da joj da jaje i čistu krpu kako bi joj skinula kletve.

- Razbila je jaje koje je izgledalo kao i svako drugo. Umotala ga je u krpu i rekla mi da odnesem ispod jastuka. Kad sam otvorila krpu pored jajeta sam videla odvratnu crnu nit. Ona je počela da vrišti i da ponavlja neke molitve. Rekla mi je da nikad više ne brinem za svoju porodicu. Krpu sam odnela na prozor i kad sam je otvorila nije bilo ni jajeta ni niti - objašnjava sagovornica.

Foto: Profimedia

- Nakon toga mi je rekla da mora da odnese zlato u crkvu kako bi ga osveštala. Samo sam klimnula glavom i praktično joj dozvolila da me pokrade. Pitala me je kad može ponovo da dođe da mi vrati zlato i dogovorile smo se da to bude sutradan. Naravno nikad se više nije vratila - ispričala je Svetlana.

ZAGRLILA SAM PREVARANTKINJU

- Nakon što je otišla, osećala sam se odlično, kao da mi je neko sklonio kamen sa duše. Imala sam osećaj da su svi moji problemi sad rešeni. Čak sam je kad je odlazila i zagrlila. Da sam prevarena sam shvatila tek kasnije te večeri, kad sam došla k sebi. I sad sam sigurna da ima određene vidovnjačke sposobnosti i moći, ali opljačkala me je i sebi to nikad neću oprostiti - zaključila je priču Svetlana P. (25).

U video-snimku ispod pogledajte kako vračara saliva strah:

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    30. januar 2018 | 09:09

    Blago tebi kako padas na seljacke Fore toje i moja pokojna baba znala

  • Krzo

    30. januar 2018 | 10:00

    Nisi li ti prodala to zlato pa ti sada treba opravdanje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA