≫ 

Najstarija srpska jutjuberka je superbaka Lepa (80): Obožava Fejs, a ne odvaja se od laptopa koji je zaradila u kockarnici u Americi (FOTO)

Mnogi prepoznaju Lepu kao veselu baku sa Bajlonijeve pijace u Beogradu, gde već deceniju i po prodaje cveće i voće, a mlađi su je upoznali preko njenog Jutjub kanala

  • 1

Sajber baka Lepa Janić ima 80 godina i živi u selu Vranovo kod Smedereva. Lepa je medicinska sestra u penziji, ali ova žena je sve osim "penzioner". Poznata je kao najstarija srpska Jutjuberka, piše poeziju, čita knjige, plete, putuje, uzgaja cveće i obožava Fejsbuk.

Baka Nadežda je za Novu godinu proslavila 106. rođendan: Otkrila je u čemu je njena tajna (FOTO)

Ova baka ima i svoj Jutjub kanal, gde objavljuje poučne video-priloge i priče za laku noć. Ne odvaja se od svog laptopa koji je "zaradila" u kockarnici u Americi.

Mnogi prepoznaju Lepu kao veselu baku sa Bajlonijeve pijace u Beogradu, gde već deceniju i po prodaje cveće i voće, a mlađi su je upoznali preko njenog Jutjub kanala. Svako jutro ustaje u pet i odlazi za Beograd, gde prodaje voće i cveće. Tokom zime, osim što dane provodi na društvenim mrežama, baka Lepa plete.

Lepa Janić/Foto:Facebook

Ona snima i fotografiše mobilnim telefonom zanimljive scene iz života. Prvi video koji je objavila govori o životu njene bake. Potom su usledile razne teme. Stalno je prisutna i na svom Fejsbuk profilu zbog kog se ne odvaja od laptopa. Nažalost, blokirali su joj stari Jutjub kanal pa je baka Lepa ovog januara otvorila novi na kome za sada ima samo četiri video - priloga.

Baka Lepa priča kako se nekada slavio Božić:

- Zavisnik sam od Fejsbuka, 0d njega moj um ostaje mlad. Zato, molim Srbe koji rade u Fejsbuku, ako ovo čitaju, nek prenesu Zakerbergu i zahvale mu što veselo, makar u virtuelnom društvu, provodim starost – rekla je za Novosti baka Lepa.

Foto: Facebook/Lepa Janic

Lepa živi sama, ali nije usamljena. Udovica je 33 godine, od kada joj je muž nastradao. Ima dve ćerke, od kojih starija živi u Smederevu, a mlađa u Americi, te četvoro unučića. Profil na Fejsu su joj otvorile unuke.

- Neka se smeju, meni je sjajno. Iskusila sam toliko radosnih trenutka, što dosad nisam. Moja mlađa ćerka ne voli društvene mreže, a starija smatra da je brukam. Ali, zato su unuke ponosne na mene - ispričala je za Novosti baka Lepa.

Ova vedra i duhom mlada žena je još jednom dokazala da godine nisu prepreka za sreću u životu, kako kaže, ima cilj da period koji je pred njom bude najlepši u životu. Želi da objavi zbirku poezije i otputuje u Pariz.

Pogledajte video bake Lepe i njenu priču o Bogojavljenju:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA