Kojići dobijaju novi dom: Porodici stradalog Milana, predsednik opštine Ub priskočio u pomoć

Zahvaljujući predsedniku ubske opštine i visokom funkcioneru SNS-a Darku Glišiću, dom Kojića potpuno će biti renoviran i opremljen novim nameštajem

  • 5

Četvoročlana porodica Kojić, koja već dve godine živi bez struje i nedovršenoj kući, uskoro će dobiti "novi dom". Pomoć za Luku (14), Elizabetu (11), Jovanu (6) i njihovu majku Marnet, koje je zadesila strašna tragedija kada su ostali bez oca i supruga Milana Kojića, koga je ubio brzi voz na barskoj pruzi, obezbedio je predsednik ubske opštine i visoki funkcioner SNS-a Darko Glišić!

Deca dala vrhunsku lekciju odraslima: Luki je otac poginuo na pruzi, a njegovi drugari su najveći carevi na svetu (FOTO)

Predsednik ubske opštine i visoki funkcioner SNS-a Darko Glišić/Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Zahvaljujući njemu dom Kojića potpuno će biti renoviran i opremljen novim nameštajem. Radovi na rekonstrukciji kuće Kojića počinju već iduće srede. Kojići su polako počeli da pakuju svoje stvari, ali iz kuće odlaze sa osmehom na licu, jer znaju da će ih po povratku sačekati "novi dom".

Za osmeh na licu ove četvoročlane porodice zaslužan je prvi čovek ubske opštine Darko Glišić, koji je, odmah kada je preko medija čuo za muke ove porodice, priskočio u pomoć!

Nastradali Milan Kojić/Foto: Telegraf

- Presrećna sam. Nisam očekivala ovako nešto. Hvala svima do neba. Mojoj sreći nema kraja. Deca će, konačno, dobiti uslovnu kuću. Ovu smo gradili uz puno muke i mnoge stvari u njoj nisu dobre. Deca su presrećna. Luka će sada imati svoju sobu, dok će u drugoj, koja će biti dorađena, biti Elizabeta i Jovana i već se raduju svom novom kutku - rekla je Marnet Kojić, koja se zbog ljubavi sa Filipina, doselila u Valjevo još 1999. godine.

Ova Filipinka nije mogla da sakrije suze radosnice kada je u njen dom došao Darko Glišić, koji je Kojićima uručio jednokratnu novčanu pomoć i obavestio ih da će uskoro imati razloga za radost, jer će uskoro dobiti dom kakav zaslužuju. Prozori kroz koje duva promaja uskoro će biti zamenjeni novim, u kući će biti omalterisani svi unutrašnji zidovi, a troje Kojića dobiće još jednu dečju sobu.

Kuća Kojića/Foto: Telegraf

Pored rekonstrukcije porodične kuće Kojića, u "novom" domu sačekaće ih novi nameštaj i bela tehnika, zahvaljujući angažovanju prvog čoveka ubske opštine.

-Dužnost svih nas je da pomognemo ukoliko možemo. Kada sam pročitao priču o Kojićima, znao sam da moram da učinim nešto. Ovoj porodici će biti obezbeđeno sve što joj je potrebno. Kuća će biti u potpunosti rekonstruisana i opremljena - rekao je u kratkoj izjavi prvi čovek ubske opštine. Kako saznajemo, ovo nije ni prvi slučaj da je Glišić pomogao nekoj porodici koja se nalazila u teškoj materijalnoj situaciji.

Kojić će sutra, posle dve godine, ponovo dobiti struju. Pomoć u rešavanju tog problema je obećala lokalna samouprava u Valjevu. Pored toga, stiglo je obećanje da će za majku troje dece, koja je sa Filipina, biti rešeno pitanje njenih papira koji se tiču boravka u Srbiji, pošto ova žena još uvek nema srpsko državljanstvo.

Foto: Telegraf

-Nema reči kojima mogu da opišem humanost ovih ljudi. Bez dobrih ljudi ne bi ništa mogla sama. Nemam rešeno pitanje boravka, ostala sam bez muža, koji je jedini u porodici radio, imam troje male dece i da mi nije ovih dobrih ljudi, ne znam kako bi izdržala. Hvala Darku Glišiću, on će uvek biti počasni gost naše kuće - rekla je ova Filipinka.

Za njenog sina Luku, koji je odličan đak i uspešan fudbaler valjevskog kluba "Budućnost- Krušik", ali i verni navijač "Crvene zvezde", prvi čovek ubske opštine obezbediće dres "crveno-belih", dok su mu klupski drugovi nedavno kupili kopačke.

Milan Kojić, zajedno sa kolegom Velimirom Đedovićem, nastradao je 22. januara na barskoj pruzi, kada ih je usmrtio brzi voz u Popučkama. Na tom pružnom prelazu za 13 godina nastradalo je čak sedam osoba!

Daljinac

(S. Stevanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA