Njima prvo postepeno, a onda sve brže atrofiraju mišići i gube životne funkcije: Država će uložiti sve napore da im pomogne (FOTO)

Predsednik Vučić i ministar Zlatibor Lončar upoznali su se sa problemima koje prouzrokuje ova retka bolest u razgovoru sa predstavnicima Udruženja

  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predstavnicima Udruženja SMA Srbija i obolelima od spinalne mišićne atrofije.

BRIGA ZA ZDRAVLJE NAJMLAĐIH: U Tiršovu 2 biće uloženo 54 miliona evra (FOTO)

Predsednik Vučić i ministar Zlatibor Lončar upoznali su se sa problemima koje prouzrokuje ova retka bolest i dogovorili da u narednom periodu ulože sve napore kako bi pomogli i rešili probleme obolelih sa kojima se svakodnevno suočavaju, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Srbije.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Predstavnici Udruženja ukazali su na probleme obolelih od ove retke neuromišićne bolesti, koja se manifestuje postepenom, ali progresivnom atrofijom mišića i gubitkom osnovnih životnih funkcija.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

Ministar Lončar je ranije danas, upitan o leku za spinalnu mišićnu atrofiju, rekao da će 26. februara komisija doneti konačnu listu pacijenata koji su kandidati za lek, a da na godišnjem nivou taj lek košta 700.000 evra.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA