Moju ženu Ljiljanu su boginje ubile za samo 5 dana, ni u najgorim snovima nismo slutili... Ispovest supruga preminule bolničarke

Ljiljani je tada naglo pozlilo, počela je otežano da diše, priključena je na respiratore, međutim vrlo brzo je izgubila bitku sa morbilama pošto nije bila vakcinisana

  • 11

Ljiljanu Dimitrijević (45), bolničarku sa Klinike za endokrinologiju KC Srbije, male boginje ubile su za samo pet dana. Ona je preminula 13. februara na Infektivnoj klinici KCS samo pet dana pošto joj je dijagnostikovana upala pluća izazvana morbilama.

Morbili odneli prvu žrtvu zaposlenu u srpskom zdravstvu: Od malih boginja preminula žena (45) koja je radila u Kliničkom centru Srbije

Ljiljani je tada naglo pozlilo, počela je otežano da diše, priključena je na respiratore, međutim vrlo brzo je izgubila bitku sa morbilama pošto nije bila vakcinisana.

Njen suprug Mića i dalje ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubio suprugu i majku njihove dve ćerke, Marije i Tijane. On kaže da nikoga ne krivi, jer se Ljiljana nije razbolela u bolnici.

- Previše je bolno i teško kada izgubite ženu koju volite i majku vaše dvoje dece. Ali nemam prava nikoga da optužujem, jer nema krivca za njenu smrt. Radila je na klinici za endokrinologiju i razvotila je pacijente po odeljenjima, ali se nije zarazila na poslu i ko god to kaže ne govori istinu. Moja Ljiljana je od oktobra prošle godine na bolovanju jer je imala problema sa kukom, čak joj je otkrivena cista na kičmi. Uz to imala je problem a štitnom žlezdom, što je podrazumevalo redovne analize krvi i lekarske preglede. Morala je da miruje jer je imala velike bolove, nije išla na posao, tako da nikako nije mogla da se zarazi na klinici. S obzirom da joj je imunitet oslabio i da pritom nije bila vakcinisana, ona je morbile mogla da dobije na ulici, u prodavnici, u čekaonici doma zdravlja, bilo gde - ističe Mića koji radi u Kliničkom centru Srbije.

Foto - Ilustracija: Profimedia

On otkriva da je Ljiljana prve simptome bolesti primetila 2. februara, ali čitavih nedelju dana ništa nije ukazivalo na ovaj ishod.

- Moja Ljilja je zbog zdravstvenih problema koje je imala počela slabije da jede i osećala je malaksalost. Dobila je i neki blaži oblik prehlade, ali to ništa nije delovalo strašno. Tek kada je dobila osip po telu, otišla je kod lekara i uradila analize. Tada ni u najgorim snovima nismo slutili da joj je život ugrožen, jer joj se stanje još nije bilo pogoršalo. Nepunih nedelju dana kasnije njoj je naglo pozlilo, počela je otežano da diše, osećala je bolove u grudima. U međuvremenu je sa instituta Torlak stigla potvrda da su u pitanju boginje i dijagnoza je bila jasna - teška upala pluća prourokovana morbilama - objasnio je Ljiljanin suprug.

Prema njegovim rečima, Ljiljanu su morbile u rekordnom roku nakon dijagnoze upale pluća.

- Kada je utvđeno da moja supruga ima težak oblik malih boginja, prebačena je na respiratorno odeljenje Infektivne klinike, ali je se od tada samo pogoršavalo. Poslednjih dana je gubila vazduh nije mogla samostalno da diše, slabile su joj vitelne funkcije, bilo joj je sve gore. Posle samo nekoliko dana, uz sve moguće terapije, nije uspela da se izleči i napustila nas je 13. februara - ispričao nam je kroz suze Ljiljanin suprug Mića.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    22. februar 2018 | 13:35

    Ja sam njenih godina i znam da smo u osnovnoj skoli svi morali da se vakcinisemo pa ne razumem kako ona nije vakcinisana?

  • Poison Ivy

    22. februar 2018 | 17:58

    Znaci, ono sto se uporno precutkuje u novinama je da komplikacijama podlezu hronicni bolesnici i potencijalno oni kojima je imunitet iz nekog razloga narusen a ne to sto nisu bili vakcinisani!

  • ivan

    22. februar 2018 | 13:16

    Propaganda za vakcine stare fore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA