≫ 

Začula su se zvona hrama, Beograd se raduje malom princu: Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina

Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Kraljevsko Visočanstvo Princ Tomislav rodio u Beogradu

Kraljevska porodica dobila je još jednog člana kada je u 10.30 časova princeza Danica, Filipova supruga rodila sina.

Stiže prinova u porodicu Karađorđević: Danica i Filip mesec dana posle venčanja saznali da će postati roditelji

Mali princ rođen je u Beogradu a u tu čast sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, zvona hrama Svetog Save su zvonila, a ovo je prvi put u istoriji da je 49 zvona najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu objavilo takvo rođenje.

Majka i beba se osećaju dobro. Roditelji, Princ Filip i Princeza Danica, srdačno su se zahvalili svima na čestitkama, zajedno sa prestolonaslednikom Aleksandrom i princezom Katarinom.

Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina kada se Kraljevsko Visočanstvo Princ Tomislav rodio u Beogradu. On je bio brat Njegovog Veličanstva Kralja Petra II, dede NJ.K.V. Princa Filipa.

Princ Filip je brat blizanac princa Aleksandra, i drugi u redu nasleđa Prestola, posle Princa Naslednika Petra. Sin je Prestolonaslednika Aleksandra i Njenog Carskog i Kraljevskog Visočanstva Princeze Marije da Glorije od Orleana i Bragance. Princ Filip je unuk Kralja Petra II i Kraljice Aleksandre.

Foto: Promo

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Danica rođena je u Beogradu, 17. avgusta 1986. godine. U Parizu živi od 1992. godine, gde je završila najveći deo školovanja i studije.

Diplomirala je na grafičkom dizajnu i vizuelnim komunikacijama na Akademiji primenjenih umetnosti u Parizu i paralelno na studijama Uporedne Književnosti i Slavistike na Univerzitetu Sorbona-Pariz. U Londonu, Princeza je završila master studije grafičkog dizajna i komunikacija na Čelzi koledžu za umetnost i dizajn - Univerzitet umetnosti u Londonu. Veliki deo svog detinjstva i odrastanja paralelno provodi u Beogradu.

Foto: Marko Jovanović

Princ Filip i princeza Danica venčali su se u Sabornoj crkvi u Beogradu 7. oktobra 2017. godine. Venčanje je služio Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej.

A u našem dodatnom videu pogledajte kako princeza Felon pliva za bogojavljenski krst:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. februar 2018 | 11:38

    HVALA GOSPODU BOGU DA SMO I TO DOZIVELI U NASOJ SRBIJI DA SE RODI NOVI PRINC !!! SRBIJA NEK OSTANE VAN NEKIH NOVIH JUGOSLAVIJA I NEKE EU !!! DA NAM BOG DA SRECU I PAMETI I DA BUDEMO NEUTRALNA DEMOKRATSKA SRBIJA!!

  • Sergej

    25. februar 2018 | 12:38

    Srbija nije kraljevina i nema kralja odakle im ove titule ni sam neznam.dali sami sebi evo ja cu da budem grof.ako moze.

  • Mateja

    25. februar 2018 | 12:14

    Neka je živ i želim mu da nauči srpski jezik bolje od dede!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA