≫ 

Prve fotografije malog princa Stefana: Zbog njegovog rođenja je zvonilo svih 49 zvona Hrama Svetog Save

Samo mesec dana posle venčanja princ Filip i princeza Danica saznali su da čekaju bebu

  • 36

Od trenutka kada je, u nedelju u 10.30 sati, došao na svet, Srbija je nestrpljiva da upozna najmlađeg princa, malog Stefana Karađorđevića. Posle pet dana, kraljevska porodica odlučila je da predstavi javnosti novog člana.

Začula su se zvona hrama, Beograd se raduje malom princu: Ovo je prvo rođenje muškog deteta u kraljevskoj porodici u Srbiji nakon 90 godina

Foto: Milena Đorđević

Ne samo što je odmah po rođenju stao u red za srpsku krunu, mali Stefan, sin princa Filipa i princeze Danice Karađorđević, u startu je dobio poseban tretman.

Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević

U čast toga što je prvo muško dete iz kraljevske porodice rođeno u Srbiji posle 90 godina, u čast njegovog rođenja prvi put u istoriji se oglasilo 49 zvona Hrama Svetog Save u Beogradu. Ovim povodom oglasila su se i zvona crkve Svetog Đorđa na Oplencu, kao i zvona manastira "Žiča".

Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević

Njegovi roditelji, princ Filip i princeza Danica venčali su se 7. oktobra u Sabornoj crkvi u Beogradu. Bilo je to prvo kraljevsko venčanje posle skoro 100 godina kada su se na večnu ljubav na istom mestu zakleli kralj Aleksandar i kraljica Marija.

Foto: Milena Đorđević

Filip Karađorđević rođen je u SAD, 1982. godine. Živeo je u Virdžiniji do 1984. godine, a posle toga je prešao u London, gde se školovao. Filip je drugi u liniji nasleđivanja srpskog prestola, posle princa naslednika Petra. Diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odseku za društvene nauke, a završio je i Školu za hotelijerstvo (EHL) u Švajcarskoj.

Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Danica rođena je u Beogradu, 1986. godine i ćerka je poznatog slikara Cileta Marinkovića. U Parizu živi od 1992. godine, gde je završila najveći deo školovanja i studije.

Foto: Milena Đorđević

Diplomirala je na grafičkom dizajnu i vizuelnim komunikacijama na Akademiji primenjenih umetnosti u Parizu i paralelno na studijama Uporedne Književnosti i Slavistike na Univerzitetu Sorbona-Pariz. U Londonu, Princeza je završila master studije grafičkog dizajna i komunikacija na Čelzi koledžu za umetnost i dizajn - Univerzitet umetnosti u Londonu. Veliki deo svog detinjstva i odrastanja paralelno provodi u Beogradu.

Foto: Milena Đorđević

A da li će mladi princ Stefan biti hrabar kao ova beba:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tasa vasa

    2. mart 2018 | 11:50

    DAĆE BOG DA ŽIVIMO U KRALJEVINI SRBIJI !!!

  • Mito

    2. mart 2018 | 13:06

    Sramno. Šta je sa ostalom decom u Srbiji koja su manjak, a za kojima ne zvoni ni jedno zvono, a zvoni za naslednicima pobegulja 41-ve.

  • Dag

    2. mart 2018 | 11:46

    Jedini 'Mali princ",je divna knjiga, Entoana de sebt Egziperija... (Uzgred,Srbija je Republika,i pored beskorisnih pokusaja obnove -davne proslosti.Posto mladje generacije ne znaju,Srbija je postala kraljevina u breme vladavine - Milana Obrenovica.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA