Deca 7 dana nisu mogla u školu zbog mosta koji je nestao: Osmog dana njihovi roditelji uradili su fenomenalnu stvar (FOTO)

Kako deca već nedelju dana ne idu u školu, nisu smeli da čekaju, već su zasukali rukave

  • 3

Stanovnici prokupačkog naselja Ragngina Mala i sela Bumburek sami su napravili imrpovizovani most, kako bi deca mogla do škole! Oni su se ovih dana obraćali prokupačkoj opštini da im sanira most, koji je odnešen tokom prošlog vikenda, ali im je rečeno da to mogu da urade tek na proleće. Kako deca već nedelju dana ne idu u školu, nisu smeli da čekaju, već su zasukali rukave.

Detalji tragedije na mostu kod Beške: Vera pokušala da ubije sebe i majku, a kada joj to nije pošlo za rukom, bacila se u Dunav

- Metalnu konstrukciju mosta pronašli smo 50 metara nizvodno u koritu Trnavačke reke, koja ga je odnela, a onda smo svi zajedno napravili nov. Svako je doneo šta je imao i ono što je nedostajalo smo kupili. Most je postavljen i konačno naša deca danas (petak) poosle duže pauze ponovo su u školi - kazao nam je jedan stanovnik Bumbureka.

Foto: Telegraf

Kako je potvrdio naš sagovornik, glavni organizator akcije bio je predsednik Mesne zajednice Bumburek Jugoslav Stefanović. U poslu su svi učestvovali, jer je svima u interesu da se deci obezbedi bezbedan prelazak reke.

Foto: Telegraf

U ovom prigradskom naselju i selu ima devet mališana koji idu u četvorogodišnju školu, a u 70 kuća u tom kraju ima 68 dece. Mogu i da koriste put oko prokupačkog naselja Plehane kuće, ali ne postoji autobuska linija, a pešice znači da se vraćaju u grad i zaobilaze školu u širokom luku. Dnevno bi prelazili i po desetak kilometara, a reč je o maloj deci.

Foto: Telegraf

Jesenas je za uređenje korita ove i Draguške reke i uređenje mosta iz budžeta Opštine Prokuplje izdvojeno 2,5 miliona dinara.

Daljinac

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusanka

    9. mart 2018 | 15:57

    Pa drzavu nije briga, ima li most ili ne !Zasto da se muce ,narod ako mu treba ,neka pravi sam .Te pare nek odu na putovanja i dnevnice a ne na neki mostic ,koji treba seljackoj deci .Da tu u tom selu ,zivi neki veci politicar a onda bi moralo .Ali, otkud politicar u selu -na Dedinju je u vili .Hvala Bogu tamo su sugurni

  • Шунтавко

    9. mart 2018 | 14:04

    Ако га овај мост буде срушен ми ћемо га направимо други у року од три сата, јер тако смо у могућности!

  • Milena

    10. mart 2018 | 16:20

    Bravo, bravo! Iako je vas grad duzan da napravi most, a nisu, pametniji popusta. Veoma dobar primjer ste dali vasoj djeci, oni ce uvijek pamtiti vase veliko djelo, vjerujem da ce uzvratiti dobrim djelima kada porastu. Bog je stvorio covjeka za dobra djela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA