Na snazi novo meteorološko upozorenje, temperatura pada za 15 stepeni (FOTO)

Nakon naglog skoka temperature koja je dostizala čak 25 stepeni tokom prethodnog vikenda, očekuje nas postepeno zahlađenje tokom cele nedelje

  • 1

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za Srbiju i najavio znatan pad temperature u celoj zemlji.

Današnja vremenska prognoza (14. mart 2018): Promenljivo oblačno, očekuje nas kiša

Od nedelјe 18. marta osetno hladnije, pad temperature za 10 do 15 stepeni, mestimično kiša i vlažan sneg, u brdsko-planinskim predelima stvaranje snežnog pokrivača. Manji snežni pokrivač ponegde i u nižim predelima.

Nakon naglog skoka temperature koja je dostizala čak 25 stepeni tokom prethodnog vikenda, očekuje nas postepeno zahlađenje tokom cele nedelje.

RHMZ je izdao upozorenje na zahlađenje u celoj zemlji/Foto: hidmet.gov.rs

Svi koji su odložili zimske stvari, moraće opet u svoje tople kapute, jer su pred nama opet pravi zimski, snežni i kišoviti dani.

BEOGRAD

U glavnom gradu se tokom cele nedelje očekuje oblačno vreme, sve do vikenda kada sledi zahlađenje praćeno kišom, ali je moguć i sneg. Hladno vreme će se zadržati sve do sredine sledeće sedmice.

Beograd/Printskin: accuweather.com

NOVI SAD

U Novom Sadu u petak i subotu se očekuje kiša, u nedelju pad temperature do minus 3. U ponedeljak i utorak sledeće sedmice kiša, razvedravanje tek od srede.

NOVI SAD/Printskin: accuweather.com

KRAGUJEVAC 

Za glavni grad Šumadije do subote se najavljuje toplo i sunčano vreme s mogućim kratkotrajnim pljuskovima. Sve do subote, kada se očekuje pad temperature čak do 17 stepeni, pa će se u nedelju temperatura kretati između minus 3 do maksimalnih 2 stepena.

Kragujevac, Printskin: accuweather.com

NIŠ 

U Nišu se za subotu previđa temperatura od 20 stepeni, dok u nedelju Nišlije očekuje zahlađenje i pad temperature za čak 12 stepeni, pa će u nedelju maksimalna dnevna temperatura iznositi 8 stepeni.

Niš, Printskin: accuweather.com

PRIŠTINA

Tokom narednih dana u Prištini će biti promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. U ovom delu zemlje će se najmanje osetiti temperaturne razlike i promene.

Priština, Printskin: accuweather.com

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    16. mart 2018 | 12:00

    Za pristinu nas possbno interesuje to ionako amerikanci drze pid kontrolom.Bolje dajte gradove u centralnoj Srbiji i planine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA