Oglasio se pop Nenad koji je spavao pored mrtvačkog sanduka: Samo sam prilegao na traktor posle jednog piva

Na fotografiji koja se deli društvenim mrežama, pop deluje prilično obeznanjeno, sa nogom prebačenom preko ograde traktorske prikolice

  • 46

Fotografija pijanog popa kako leži pored mrtvačkog sanduka na traktorskoj prikolici od utorka je potpuni hit na svim društvenim mrežama. Sve se zbilo u selu Drugovac kod Smedereva, u kome živi lokalni sveštenik sa slike, Nenad Obradović. Pop je, konačno, nevoljno pristao da progovori o ovoj fotografiji.

- Jeste, popio sam jedno pivo! Nisam poneo pumpicu, ja sam bolestan čovek imam astmu. Da sam poneo pumpicu ništa se ne bi desilo, šta će meni čoveku od 110 kila jedno pivo da uradi - kaže pop Nenad.

Pijani pop nadaleko je poznat: Svi jedva čekaju da ode u penziju, u selu kojem se vozio pored pokojnika služi po kazni (FOTO)

Pozlilo mu je, objašnjava, kada su krenuli na groblje, gde je u nedelju trebalo da održi opelo preminulom meštaninu, samo je prilegao na traktor. Pored sanduka sa pokojnikom, jeste, priznaje pop, ali drugog prevoza nije bilo, a njemu se baš slošilo.

Fotografija koja je obigrala društvene mreže daje ipak kudikamo drugačiju sliku; na njoj pop deluje prilično obeznanjeno, sa nogom prebačenom preko ograde traktorske prikolice.

Foto: Marko Jovanović

- Razumem da ljudi popiju, da se napiju, ali za sve postoji mesto i prilika, a ovo to sigurno nije bila. On je pao na putu, kada smo krenuli na groblje, stavili su ga na prikolicu da sedi, ali nije mogao nego se sručio pored sanduka. Zato su i podigli stranicu na traktoru, mada to nije po našim običajima, da ne ispadne. Pokojnika nije okadio kako treba jer je izgubio pola kandila, a šta je pevao, da li je to dobro ili ne, ne znam, ništa ga nisam razumeo, on je to odmumlao, da ne kažem otpevao - priča za Blic Marjan Stojić, unuk pokojnika koji je u nedelju sahranjen.

Pop je, tvrdi on, popio 3-4 rakije, pre nego što su krenuli, pivo se ne spominje, a i vino koje je doneo uz koljivo, poznat mu je taj miris, kaže, osetio je.

Nenad Obradović 1. maja treba da ide u penziju i ovakav publicitet je najmanje što mu treba. To su mu, kaže, namestili oni koji ne misle dobre ni njemu ni crkvi. Video je novine, čuo je i da ga ima na televizijama. Šta će sad? Ništa.

- Obavio sam opelo, ne znam šta oni pričaju – završava pop Nenad konverzaciju na koju je nevoljno pristao.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    15. mart 2018 | 23:16

    Oce nas,  dobrog piva da nam das,  i da napajas nas kao sto mi napijamo pivopije nase,  bilo iz krigle ili iz flase.  Spasi nas loseg piva,  u ime Oca, Svetoga duha i Sina,  jer od tog nas muci kiselina.  Sacuvaj sve pivopije svijeta,  nas, pivske junake,  jer mi spomenik podizemo pivu tako sto pustamo pivske stomake.  Neka pivo bude nam hrana,  neka bude nam vitamin.  AMIN !🍺

  • VR BRANIKOFF

    16. mart 2018 | 04:28

    Свештеник попио а који у Србији не пије?! Старији је човек. На служби у малом селу. Сигурно нема много прихода. Можда никада није ни имао. У Свету Недељу обавио сахрану да би некима угодио да се врате Немцима на посао. Да не изгубе радни дан. А ти исти су нашли да га сликају и да му се смеју. Грешници који и не знају зашто им Свештеник тако живи. Све ово нашли да пропагирају о Великом Посту. Сладе се сви. Њима је све то смешно. Не знају шта чине. Нека им је просто.

  • Gidra

    16. mart 2018 | 00:05

    Nazdravlje pope! Da piva malo pročisti grlo pa će se glasnije čuti i molitve i vaše besede. Kamo sreće da se i drugi popovi ugledaju na tebe pa bi nam svima uz vas pripite život bio veseliji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA