≫ 

30 ambasada u svetu čeka nove ambasadore iz Srbije, neki "potrošili" dva mandata

Mandat je istekao i ambasadoru u Ukrajini Radetu Bulatoviću koji je na to mestu postavljen 2013. godine, kao i ambasadoru u Francuskoj Rajku Ristiću

  • 1

Diplomatska mreža Srbije u svetu u narednom periodu trebalo bi da pretrpi velike kadrovske promene, budući da je ambasadorima u više od 30 diplomatskih predstavništava istekao mandat ili je pri kraju, pišu današnje "Večernje novosti".

DAN ZA AMBASADORE: Vučić primio akreditive predstavnika osam država (FOTO)

Kako se navodi, od ukupno 69 ambasada Srbije u svetu, četvorogodišnji rok službe probili su ili će istrošiti u 2018. godini, diplomate u Azerbejdžanu, Albaniji, Angoli, Argentini, Australiji, Belorusiji, Brazilu, Bugarskoj, Izraelu, Indiji, Japanu, JAR.

Foto: mfa.gov.rs

Na toj listi nalaze se i ambasade u Kanadi, Kini, Kongu, Koreji, Kuvajtu, Mađarskoj, Makedoniji, Maroku, Meksiku, Mjanmaru, Rumuniji, Rusiji, UKrajini, Tunisu, Francuskoj, Holandiji, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj.

Foto: mfa.gov.rs

Ambasador Srbije u Albaniji "potrošio" je dva mandata, jer je na funkciju postavljen 2010. godine, a kao ambasador sa najdužim stažom smatra se i ambasador u Rusiji Slavenko Terzić koji je na tom mestu od 2012. godine.

Mandat je istekao i ambasadoru u Ukrajini Radetu Bulatoviću koji je na to mestu postavljen 2013. godine, kao i ambasadoru u Francuskoj Rajku Ristiću.

Foto: mfa.gov.rs

Na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, piše list, objavljeno je da u diplomatsko konzularnim predstavništvima Srbije u Velikoj Britaniji, Zambiji, Iraku, Libiji, Siriji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poslove vode otpravnici poslova.

Foto: mfa.gov.rs

Navodi se i da kadrovska rešenja čekaju i DKP u Beču (Austrija), Sarajevu (BiH), Adis Abebi (Zimbabve), budući da su ambasadori nedavno opozvani jer su im istekli mandati.

Ambasada Srbije u Bugarskoj:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ataševac drvarski

    9. april 2018 | 12:54

    Evo,prijavljujem se na neko mjesto.valjalo bi mi pred penziju. Mozda I ostabem tamo,sto da ne. Samo kome da se javim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA