≫ 

Marko (15) iz Leposavića je pre četiri godine ostao bez cele porodice: Svaki dan obilazi roditeljsku kuću, ali suza više nema (FOTO)

Marko će danas na groblju u selu Vuča kraj Sočanice, blizu Leposavića, zapaliti sveće svojima

  • 14

Na današnji dan Marko Vučinić (15) izgubio je oca, majku, brata, sestru i strinu koji su se nalazili u automobilu koji je uleteo u ledenu reku. On svakoga dana po povratku iz škole svraća u roditeljsku kuću, ali ih ne pominje, niti plače, a kako mu je, to samo on zna.

Markova (15) potresna priča: Pre tri godine ostao je bez porodice, ali je za Božić sam u svom domu zapalio sveću i dočekivao goste (FOTO)

NAJPOTRESNIJA PRIČA O MARKU (13) - JUNAKU SA KOSOVA! Izgubio je roditelje, sestru i brata i ostao SAM, ali OGNJIŠTE NE DA

Bez oca Gojka (46), majke Dragice (37), sestre Marije (14) i brata Andrije (7) Marko je ostao 11. aprila 2014. - automobilom su sleteli u Ibar i udavili se. Od tada Marko nastavlja život sam, potpuno siguran da sa Kosova i Metohije neće otići. Marko će danas na groblju u selu Vuča kraj Sočanice, blizu Leposavića, zapaliti sveće svojima.

Marko ima i drugare u Sočonici Foto: Telegraf

Marko je pre četiri godine ostao bez svojih najmilijih, ali ga je prihvatio Milan Nikolić iz Sočanice, brat od tetke i njegov zakoniti staratelj. Milan i njegova supruga Sanja pokušavaju svojom ljubavlju da mu koliko toliko nadomeste gubitak.

- Vidim ga ponekad, zastane, zamisli se i zaćuti, i znam na koga tada misli... Srce da se pocepa od tuge - priča Milan Nikolić za Kurir.

Sve poslove u domaćinstvu zna da radi Foto: Telegraf

Marko je u međuvremenu pošao u Srednju medicinsku školu u Kosovskoj Mitrovici i svakodnevno putuje autobusom. Dobar je đak, u školu ga svako jutro prati Sanja, baka Gorica ili deda Radojko...

- Ima Marko svoje drugare ovde u Sočanici, a i mi smo tu da ga prigrlimo, da ga zagrlimo, ne odvajamo ga ni u čemu, ni za sekundu od našeg Nikole, kome je četvrta godina, ni od naše Neve kojoj je tek mesec i po dana -kaže Milan.

Brat od tetke i njegova supruga su Markovi zakonski staratelji Foto: Telegraf

Svakog dana, pa i vikendom i praznikom, čim dođe iz škole, Marko odlazi u roditeljsku kuću.

- Vuče ga kuća, gledam samo koliko se trudi da je idrži, da je sačuva, plevi okolo, kopa, čisti, ne staje... Povede sa sobom često i kerića Bucka da mu pravi društvo. Sve već zna da radi, poorali smo jesenas za vrtove, i čim vreme dozvoli, Marko i ja zasukaćemo rukave da sejemo, pa posle da okopavamao - rekao je Markov staratelj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NsCz

    11. april 2018 | 08:25

    E ovom detetu treba pomoci iako nista ne trazi,njemu treba omoguciti skolovanje,novcanu pomoc,pa cak i putovanja u Monte Karlo,Barselonu....,kad je vec mogao LAZNI GLADNI STUDENT moze i ovo dete koje!!!

  • Н. С

    11. april 2018 | 11:12

    @ Марко дете драго, желим ти сву срећу овог света. Да ти Бог да здравље и снагу,. и , да уз помоћ твојих пожртвованих старатеља станеш на своје ноге и постанеш свој човек. А да си увелико ВЕЛИКИ ЧОВЕК, И ДОМАЋИН, из текста се јасно види. Многи би могли од тебе да науче шта је живот. Ти си само мали по годинама, али ВЕЛИК по људскости. Тешко ти је јако сугурно, то само Бог и ти знате, али ти нажалост тим путем,. мораш проћи.

  • miki

    11. april 2018 | 08:14

    Au kamen da zaplace!tuga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA