Srbi piju kao smukovi: Od početka primene novog zakona, frapantan broj alkoholisanih vozača

Svima koji za volan sedaju sa više od 1,2 promila alkohola u krvi, nakon trežnjenja u policijskoj stanici sledi zatvorska kazna

  • 14

Od početka primene novog zakona o bezbednosti saobraćaja zabeleženo je 38 slučajeva potpune alkoholisanosti vozača, istakao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

Od sada, svima koji za volan sedaju sa više od 1,2 promila alkohola u krvi, nakon trežnjenja u policijskoj stanici sledi zatvorska kazna.

Novi zakon po svemu suedći nije mnogo uplašio vozače jer je zabeleženo više od 5.000 slučajeva prekoračenja brzine, više od 800 vozača kažnjeno je zbog alkohola, dok je zbog nevezivanja pojaseva sankcionisano 2.500 ljudi.

- U stanju potpune alkoholisanosti, sa više od dva promila alkohola u krvi, bilo je 38 vozača - rekao je Radenković za RTS.

Alkohol je "krivac" za svaku sedmu nesreću sa smrtnim ishodom u Srbiji, a prošle godine čak 60 odsto poginulih vozača i putnika u trenutku nesreće nije imalo pojas.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    11. april 2018 | 14:14

    Pili su,i - ranije... (Uvedite,cescu - tehbisku kontrolu vozila.)...

  • Ivan

    11. april 2018 | 21:19

    Sto se tice ogranicenja gde god da krenes stoje table 40 i 50, pa nevozimo ceze. Ogranicenja nisu menjana zadnjih 30 godina a za to vreme izaslo je 5000 novih savremenih automobila. Ne govorim za bahate vozace ali realno bi bilo da se promeni nesto. Krenes za BG smederevskim putem treba ti sat ipo a radari samo cekaju, onaj vozi 42 cepi ga rada dobar dan 3000 din. U sustini sve je to maslo drzave jer kako da se puni budzet, mnogo preteruju!!!

  • Čiča Stanoje

    11. april 2018 | 21:05

    Ako zakon bude vazio za sve bice rezultata jer najvise prekrsaja prave "nedodirljivi"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA