≫ 

Od ponedeljka kreće velika akcija kontrole saobraćaja: Na jednu stvar će policajci posebno obraćati pažnju

Svaki treći saobraćajni prekršaj u Srbiji je prekoračenje dozvoljene brzine kretanja

  • 74

Vozači u Srbiji će od sutra, pa do 22. aprila, biti na udaru opsežne kontrole saobraćajne policije koja će prvenstveno proveravati brzinu kretanja vozila.

Pronađeno telo radnika na koga se obrušila tona otpada u Novom Pazaru

Svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača, a prilikom zaustavljanja svakog motornog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu saobraćajni policajci će kontrolisati i da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosne pojaseve.

Deo kontrole biće i alkotest, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

U okviru ove međunarodne akcije, realizovaće se i akcija "Speed Marathon", koja se takođe sprovodi na svim evropskim putevima, a tokom koje će biti merena brzina na najvažnijim putnim pravcima neprekidno u trajanju od 24 časa, od 18. aprila u 6:00 do 19. aprila u 6:00 sati.

U tom periodu biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine, istakao je MUP i podsetio vozače da se na deonici autoputa Šid - Šimanovci meri i prosečna brzina kretanja vozila.

Akcija traje do 22. aprila, Foto: MUP Srbije

Tokom prošlogodišnje akcije "Speed Marathon", za 24 časa na evropskim putevima otkrivena su ukupno 151.073 prekršaja prekoračenja brzine, od čega je u Republici Srbiji otkriveno 2.895 prekršaja.

Analize pokazuju da je svaki treći saobraćajni prekršaj u Republici Srbiji prekoračenje dozvoljene brzine kretanja vozila. Istovremeno, neprilagođena brzina javlja se kao uticajni faktor u gotovo polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

VIDEO: U patroli sa saobraćajnom policijom

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    15. april 2018 | 22:55

    Jel to vazi i za one sto voze150 kmh i vise kroz naseljeno mesto pobiju decu pesake sa vise od 1.5 promila alkohola i nikom nista

  • Dobrovoljni davalac organa

    15. april 2018 | 17:52

    Bio sam u ratu a nisam dobrovoljac. Gde god da im je trebalo gurali su me. Vozim auto star 28 godina, radim za 35 hiljada. Još mi samo organe uzmite kad ste mi sve pouzimali. Život i zdravlje! Slobodno uzmite i mozak on najmanje korišten. Da me ne pljackate legalno uzmite telo a život ste mi odavno upropastili !

  • Ivan

    15. april 2018 | 14:54

    Jeste prekoracenje kad su svugde table 40 na sat. Neko vozi 42 i pisu mu prijavu, bolje da se voze bicikle. Ovo se ne odnosi na bahate vozace koji jure nenormalno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA